Ingen vanlig dag

Idag är ingen vanlig dag för det är Lillebrors födelsedag, hurra, hurra, hurra! Treårsdagen är viktig, men presenter är inte jätteviktigt. Viktigare då att få bestämma maten (bulgur och rödspätta får se vad man kan göra för bjudbart av det) och att det finns godis och fiskdamm.

En styck rosa gitarr kommer dock att överlämnas. Vi ska äta tårta med rosa grädde och dricka rosa dricka till. Självklart kommer födelsedagsbarnet att ha på sig sina rosa favoritkläder.

Stackars pojke tänker ni kanske. Och nej, allt han får är inte rosa. Det blir lite LEGO också och några saker till dockskåpet. Faktum är att han blir som lyckligast när han får rosa saker. Och nej, ingen på dagis tycker att det är konstigt. Jag har oroat mig lite ibland.

 

M14003 Gitarr Cerise

Annonser
Det här inlägget postades i Familj och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ingen vanlig dag

  1. Hanna skriver:

    ”Stackars pojke” tänker jag inte alls. Däremot lyckliga, lyckliga, lyckliga pojke som fått föräldrar som inte är rädda att uppmuntra hans intressen och viljor även fast de kanske går utanför vad som i en del trångsynta människors ögon anses ”normalt”. Inte bara föräldrarna, även på förskolan accepteras det. Lyckliga, lyckliga pojke. Tänk om fler barn fick ha det så.

  2. a-lo skriver:

    Konstigt egentligen att färger kan vara så värdeladdade, de är ju trots allt bara en färg! Men det är ju snarare regel än undantag att människor kopplar samman dem med kön och det är så himla synd. Själv tycker jag han gjort ett utmärkt val av favoritfärg; jag tycker också rosa är fint! Min dotter föredrar rött och blått.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s