Tråkigt att jag bor här

Tyvärr bor jag inte i Stockholm. Då hade jag kunnit gå till Centrum för Lättläst idag och få information om den nya sajten allaväljare.se som ska ge enkel information inför valet. Jag kommer definitivt att använda den med mina elever. Lysande idé! Antalet förstagångsväljare är rekordstort och det gör det ännu viktigare med lättillgänglig information.

Så här står det i pressmeddelandet: 

Allavaljare.se är en ny sajt med nyheter, fakta, information och bloggmöjligheter inför valen till riksdag och kommuner hösten 2010. Så långt möjligt ska multimedia-presentationer vara en del av sajten, som drivs av 8 SIDOR, den lättlästa nyhetstidningen som är en del av Centrum för lättläst. Centrum för lättläst arbetar för alla människors rätt till nyheter, litteratur och information utifrån sina egna förutsättningar.

 – Den 10 november presenterar vi en sajt under konstruktion, säger Mats Ahlsén, chefredaktör vid 8 SIDOR. Vi sätter igång något som vi ska bygga vidare på fram till valet. Samtidigt uppmanar vi politiker och andra att bidra. Sajten är något som saknas inför valet 2010 – en möjlighet för personer som av olika skäl har det lite tuffare med läsningen att kunna sätta sig in i valfrågorna.

 Samma dag som sajten lanseras, den 10 november, anordnar Centrum för lättläst kursen Blogga på lättläst svenska. Femton riksdagspolitiker, debattörer och bloggare har anmält sig till kursen som nu är fullbelagd. De får lära sig vad som är lättläst och svårläst, vem som behöver lättlästa texter och hur man skriver kort och begripligt. Genom att lära sig blogga på lättläst svenska når man helt enkelt alla väljare.

 Politiker behöver definitivt lära sig att både tala och skriva på ett sätt som fler kan förstå. Att distansera sig är ingen bra strategi om man vill vinna väljare. Maria Wetterstrand är nominerad till Det lätta priset för sitt enkla sätt att tala. Kanske är det därför förtroendet för henne ökar. Fler förstår vad hon säger.

Det här inlägget postades i Funderingar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s