Vad händer i stan egentligen?

Nu har bränderna i Göteborg flyttat till de mest bemedlade förorterna. Undra vem ska ska skylla på då? Torslandaskolan är totalförstörd i en brand som tros vara anlagd.

Polisen har också anhållit den sk. Babyfacemannen som inte alls är en man, utan en 15-åring. En 15-åring som misstänks för en rad våldtäkter, våldtäktsförsök och sexuellt ofredande. Känd av polisen tidigare, men för andra sorters brott. Tyvärr är det väl ofta så.

Hur ska vi egentligen kunna hjälpa ungdomar som är på väg åt helt fel håll, innan det går riktigt illa?

I Vellinge tror de sig lösa problemen genom att porta flyktingbarn och hota politiker som inte delar de rasistiska åsikterna. Knappast någon lösning.

Just där jag bor brinner det inte, men en varg vandrar omkring och sätter skräck i folk. I sammanhanget kanske oskyldigt känns det som, även om jag var lite småskraj under min nattliga promenad från bussen.

Annonser
Det här inlägget postades i Funderingar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Vad händer i stan egentligen?

 1. 2BarnsMamman skriver:

  Ja, visst önskar man att det vore möjligt att ingripa lite tidigare än när det redan gått alldeles för långt! Ofta finns ju varningssignalerna där redan tidigt. Varför är det så svårt att göra något, kan man ju undra.

  Hoppas du har en skön helg och får sova ut lite! Kram

 2. Jonas skriver:

  VAD MENAR DU MED: ”Hur ska vi egentligen kunna hjälpa ungdomar som är på väg åt helt fel håll, innan det går riktigt illa?”
  Har det inte gått RIKTIGT ILLA för länge sedan. Sverige är på väg mot ULANDS status. Sedan är det för sent att ångra sig.

  • Lilla O skriver:

   Jag menar att det ofta tar allt för lång tid innan ungdomar får den hjälp när det behöver, i skolan, av socialtjänsten osv. Vad menar du?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s