Lugn tisdag

Är hemma med snoriga och hostiga grabbar idag. Okej dag att vara hemma då jag inte har så många lektioner. Eleverna ska till ungdomsmottagningen och dessutom lyssna på Pär Holmgren som ska prata om väder och klimat. Jag har därför bara en ”vanlig” lektion. Det är lurigt att vara hemma annars då vikarier väldigt sällan kallas in. Istället förväntas vi kollegor täcka upp för varandra, vilket oftast löser sig men det betyder att tiden för för- och efterarbete minimeras ytterligare (ekonomiskt, men inte pedagogiskt riktigt).

Igår var maken hemma då det gick i ett hela dagen med lektioner, möten och avslutningsvis PIM-seminarium. Riktigt trevligt att titta på kollegornas filmer! Hann med en snabb vaccinering också, med betoning på snabb. Hade knappt tagit nummerlapp och kryssat i formuläret innan det var dags för spruta. Supereffektivt. Inga biverkningar än så länge förutom att armen är ruggigt öm. Nu är hela familjen vaccinerad och redo för Egyptenresa. Ungarna behöver kanske en till, om vaccinet räcker. Nu gäller det bara att undvika vinterkräksjukan också.

Sitter och tittar på Barnkanalen med grabbarna där det precis var ett tecknat Pippi-avsnitt om spökande prinsessor och annat krafs. Inte direkt någon originalhistoria. Mitt konservativa jag rös, får man verkligen göra så med Astrids Pippi?

Detta inlägg publicerades i Funderingar och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s