Så kan man också göra…

…men det är knappast rätt. Det jag syftar på är dagens artikel i SvD om alliansens missuppfattning av Robin Hood. Att ta från de rika och ge till de fattiga är knappast alliansens melodi, det har stått väldigt klart länge. Att satsa mindre på skolor i de mindre bemedlade områdena i Stockholm torde vara en naturlig del av politiken, men det gör det inte mindre felaktigt.

Det har skrivits en de i media om huruvida resurser till skolan spelar någon roll. Självklart gör det skillnad om en skola har resurser nog att hjälpa sina elever eller inte.

”Mer resurser löser inte skolans alla problem. Men varannan elev behöver någon gång under sin skoltid extra stöd och för alla dessa är resurserna faktiskt avgörande. Erfarenheterna från 90-talskrisen visar nämligen att med mindre resurser så minskar också stödet till dessa elever. Färre får den hjälp de har rätt till för att klara målen i skolan.”

Så skriver Roger Mogert, oppositionsborgarråd i Stockholm och jag kan inte annat än att hålla med. Men så är jag också pedagog och inte ekonom.

Läs gärna mer i mina tidigare inlägg:

Vem prioriterar fel?

Någonstans brister resonemanget

Allvarligt talat

Vad vill SKL?

Jag förstår ändå inte

Annonser
Det här inlägget postades i Skolsnack och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Så kan man också göra…

 1. P skriver:

  Du missade att innerstadsskolor får ca 1500:- per elev/år, medan många förortsskolor får ca 50000:- per elev/år. Ska inte eleverna i innerstadsskolorna ha råd med mat?

  • Lilla O skriver:

   En skolpeng på 1500? Knappast. Visst finns det skillnader i skolpeng i Göteborg och kommunerna kring stan som jag har bäst koll på, men så stor skillnad kan det väl inte var i Stockholm. Var har du hittat de siffrorna?

   Det kan vara så att du har missat att det finns skolpeng och därtill extra resurspengar för elever med särskilda behov.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s