Om förväntningar och vardagslyx

Jag har varit med i bokbytet Pocket och Prassel som En bok om dagen håller i. Jag är riktigt glad över att hon orkar fixa och dona med adresser för att vi andra som deltar ska få lite vardagslyx i brevlådan ibland. Syftet är, som regelverket också säger att sätta lite guldkant på tillvaron för någon annan och få något tillbaka. Inte en tävling i lyx, men ett sätt att visa omtanke. Är det mest fullknökade paketet det mest omtänksamma? Det har vi självklart ingen aning om. Någon kanske har funderat hur länge som helst för att hitta den perfekta boken, men inte lagt lika mycket krut på prasslet, medan någon annan slitit en bok i farten på ICA (vilket självklart kan vara lika bra), men lagt ner massa tid på det andra innehållet i paketet. Vad är bäst? Båda, men kanske ser det fulla paketet mer lockande ut. Samtidigt kan ett litet prassel vara både dyrt och genomtänkt.

Det har uppstått lite gruff i den annars så genomsnälla bokbloggarvärlden, vilket är tråkigt men helt naturligt. Vi tycker om olika saker och fokuserar på olika saker, men visst blev även jag lite extra förväntansfull när mitt sista paket var så fullt att det nästan spruckit.

Det är lättare att skicka till någon som skriver personligt och delar med sig av sina tankar om böcker och annat än till någon som har en blogg som kanske inte alls handlar om böcker eller som sällan uppdateras. Därmed inte sagt att bara de som skriver uteslutande om böcker ska få vara med. Jag hade dock önskat några mer bokinriktade inlägg just under de månader som skickandet pågår. Det blir lite lättare då. Å andra sidan, har man inte skrivit något uttryckligen kan man kanske inte förvänta sig ett väldigt personligt paket. Jag tycker dock alltid att man måste få uttrycka sitt missnöje utan att bli lynchad.

Jag tyckte om mina paket och det är alltid roligt att sätta ihop egna paket, inte lätt alla gånger men roligt! Lite rädd är jag såklart att min bokvän skickat bättre paket än hon fått. Det viktigaste för mig är att andra blir nöjda. Själv är jag inte så kinkig och har inte behövt var det heller då min ”skickare” klurat riktigt bra! Vet inte om jag hinner med Julpåsen, då vi är borta en vecka före jul, men hinner jag är jag definitivt på.

Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Om förväntningar och vardagslyx

 1. Paperback Lover skriver:

  Tycker synd om både avsändare och mottagare som blev sorgsen resp. besviken men jag kan inte låta bli att välkomna lite mer hetsigare åsiktsutbyten ibland. Det blir så himla snällt att det känns som sirap över oss bokbloggare. Jag har lovat mig själv att tycka lite mer, inte som nån princip, men faktiskt inte alltid bara kommentera där jag delar åsikt med inläggen utan också tycka där jag har en annan åsikt.

 2. Emma skriver:

  Jag lägger ner mest tid på att klura på en bok som ska passa i de här bokbytena, och har försökt variera med det du önskat dig och någon ny upptäckt. Prasslet blir vad jag hittar som jag tycker vore kul att ge bort till, ibland blir det mindre paket och ibland större.

  Det enda jag kan tycka är lite tråkigt är att det börjat bli så stor grej över paketen. Personligen tycker jag var och en ska sätta ihop de paket de känner att de har tid och lust för, givaren ska ju också tycka det är kul! (Jag har haft kul!) Det brukar jämna ut sig i slutänden ändå 🙂

 3. Lilla O skriver:

  Tycker också att bokklurandet är roligt och det var riktigt kul, Emma, att jag också fick böcker som jag faktiskt inte hört talas om. Annars blir det nästan som en beställningslista och då funkar egentligen Bokus lika bra.

  Jag har tyckt att det både varit roligt att skicka och få paket!

  Kan inte låta bli att hålla med dig Paperback, det är lite kul med diskussion också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s