Protester kan se olika ut

Att protestera mot att Sverige tar emot ensamkommande flyktingbarn genom att tända på lövhögar utanför beondet i den numera ökända kommunen Vellinge visar verkligen att de som hörs mest kanske inte är de som tänker till mest. Håller helt klart med annarkia om att det är hög tid att göra upp med den rasism som börjar frodas i vissa kretsar. Det är också viktigt att vi som inte håller med dessa arga individer som tror att alla problem i samhället kommer att lösas genom att vi utser syndabocker låter vi också. Att lämna över debatten till dem som tror att de förstått något som vi andra inte har fattat, men som i själva verket drabbats av totalt tunnelseende och skriker om muslimer som invanderar och våldtar och gud vet vad. De som använder sig av statistik som de påstår stämmer, trots att de inte kan visa vettiga källor. De sitter inne med den korrekta tolkningen och alla som inte håller med mörkar hur det egentligen är. Tala om hybris.

Kommer vi att bli ett land av hat? Lena Sundström som skrivit boken Världens lyckligaste folk om situationen i Danmark ställer frågan. Jag hoppas verkligen att Sverige inte blir det inskränka, isolerade och därmed ekonomiskt lidande land som SD-anhängare verkar sträva efter. Vi är 9 miljoner invånare i Sverige och kan knappast klara oss själva i en värld som består av ganska många fler. Jag hoppas att debatten med SD tas på ett vettigt sätt och att hatet inte sprider sig. Att hata är knappast konstruktivt.

Även i Vellinge finns många som inte håller med de ledande politikerna eller SD för den delen.  Nu gäller det att det skapas ett vettigt motstånd mot dem. För Sveriges skull.

 

Det här inlägget postades i Funderingar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Protester kan se olika ut

 1. Stig Lindström skriver:

  Alla som förespråkar en generös politik mot flyktingar/invandrare vill ogärna tala om kostnaderna. Är det vettigt att med öppna famnen ta emot
  alla dessa utlänningar när i runda tal 400000 svenska medborgare är ar-
  betslösa eller sysselsatta i arbetsmarknadspolitiska åtgärder? Och var skall dom bo ? Det sägs att ca 200000 vuxna ungdomar bor kvar hos sina
  föräldrar, då bostadsbristen gör att de inte kan få den lägenhet de be-
  höver. Skall flyktingarna förpassas till orter med tomma lägenheter och där det samtidigt inte finns några lediga jobb men gott om arbets-
  lösa ? Pensionerna sänks nästa år men inte ersättningarna till flyktingar ? Rättvist ?

  • Lilla O skriver:

   Alla som vill minska invandringen ser bara kostnader, som ligger på ca 4% av den totala budgeten, och inte inkomster i form av t.ex. arbetstillfällen i utflyttningskommuner. Tänk lite längre tack och leta inte syndabockar.

   • allemand skriver:

    Jag vill gärna se var du fått dina siffror ifrån om du törs.

   • Lilla O skriver:

    Om du törs? För annars? Gulligt språkbruk du använder allemand. Verkligen seriöst. Senast i gårdagens pappers-DN stod om ensamkommande flyktingbarn i Övertorneå som blev en vinst på flera plan för kommunen. Där påpekades också det uppenbara -det handlar inte bara om kronor och ören, utan om människor. På samma sätt som alkoholistvård, fängelser, handikappsanpassade verksamheter, diverse specialutbildningar och annat kostar pengar. Betyder det att allt som kostar ska bort? Att alla svagare grupper ska straffas?

    Här är en intressant artikel, vilke grupp tillhör du? http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3721937.svd

    Och här finns siffror från samma tidning http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_62395.svd

 2. Olbap skriver:

  Helt korrekta slutsatser, sverige växer som ett land av hat, men din analys har inte förtjänster. Den variabel ifråga som media och politiker BORDE utreda mer är islam/muslimer. Vi har snart 600.000 muslimer i Sverige, de flesta som kommit hit på mindre än 15 år. Jag föreslår att som förberedande research – att bloggägaren läser Koranen, men även Haditherna, exempelvis Sahih Bukhari och Sahih Muslim, som är de främsta och mest respekterade. Ni liberaler/feminister/socialister skriker för full hals att vi INTE är i krig med islam eller annat. Jag kan informera er om att islam/muslimer sedan länge är i krigstillstånd med oss. Och ett tips: det började INTE med 9/11. Jag är inte sarkastisk, i grunden så är idéerna som denna blogg företräder både sunda och väl förankrade i vårt gemensamma Västerländska kultur/idéarv. Problemet är att en stor och växande del av världen, varav vi släppt in ett stort och växande antal, INTE delar dessa värdegrunder, tvärtom, föraktar dem och motarbetar dem, både här och i sina egna länder. Jag avsluta med att citera en av sunniislams mest ansedda idémakare de senaste 50 åren, Maulana Maududi, Pakistans främste Sunnimuslimske Ulam (han dog 1979): “A time will come when Communism will fear for its survival in Moscow, Capitalistic democracy will tremble for its safety in Washington and New York. … The objective of Islamic Jihad is to put an end to the dominance of the un-Islamic systems of government and replace them with Islamic rule, Islam intends to bring about this revolution not in one country or in a few countries but in the entire world.”

  • Lilla O skriver:

   Är alla kristna extrema? Vad får dig att tro att alla muslimer är det? Bloggägaren har läst Koranen och det finns konstigheter i den på samma sätt som det finns konstigheter i Bibeln. Att utifrån detta dra slutsatsen att alla muslimer vill föra krig på Sverige är både fördomsfullt och korkat. Ursäkta ordvalet, men så är det.

 3. svenskman skriver:

  Alla bara snackar men ingen tar debatten med SD, undrar varför?

 4. Sven Johansson skriver:

  92 procent av gruppvåldtäkterna i London begås av personer med utländsk härkomst

  En chockerande rapport avslöjar att 92 procent av alla gruppvåldtäktsmän i London har utländsk härkomst, skriver EUtimes.

  Jämfört med 2003/2004 ökade gängvåldtäkterna i London nästan tre gånger om. Sedan 1998/99 har även antalet offer under 19 år ökat, varav mer än 1/3 av gruppvåldtäkterna skedde mot tjejer som var 15 år eller yngre.

  Noterbart i undersökningen var även att 92 procent av gruppvåldtäkterna begicks av personer med utländsk härkomst. 32 procent av de utländska förövarna hade afrikansk bakgrund.

  • Lilla O skriver:

   Läs gärna Katarina Wennstams ”En riktig våldtäktsman” för att få lite koll på svenska förhållanden.

 5. allemand skriver:

  Har du sett lövhögen? Har du sett lövhögens placering? Längre från huset än grillplatsen. Kolla först, snacka sedan.

  • Lilla O skriver:

   Nu är det väl inte lövhögen i sig inlägget talar om, utan något lite större, men det förstår du säkert?

 6. Sven Johansson skriver:

  I en liten och oansenlig artikel i Sundsvalls tidning kunde man 2007 läsa om några stackars ensamkommande “flyktingbarn” som just inrättat sig i Granloholm.
  (Ungdomarna i artikeln kallas genomgående “flyktingbarn”). En flicka och åtta pojkar i åldrarna 14-18 år gällde det.
  .
  “Åtta personer och en samordnare har anställts. Totalt beräknas mottagandet kosta drygt 6,5 miljoner kronor årligen och summan täcks av Migrationsverket.”
  .
  Är detta verkligen möjligt? Sex och en halv miljon årligen för att passuppa på nio stycken tveksamma “flyktingbarn”,
  .
  Man baxnar……..Tänk om man i motsvarande utsträckning skulle låta nio svenska fattigpensionärer få njuta av lite guldkant på sin ålders höst till en kostnad av SEX OCH EN HALV MILJON KRONOR ÅRLIGEN!

  • Lilla O skriver:

   Barn är man om man är under 18. Självklart kostar det att ta emot flyktingar, men det skapar också jobb för samordnare och lärare. All utbildning kostar oavsett vilken hudfärg unagrna har. Att bara ta utgiften och inte se vad man får för pengarna är väldigt korttänkt.

 7. Sven Johansson skriver:

  11-åring våldtagen i hemmet
  GP idag. 10:23

  En 11-årig flicka från en av Stockholms södra förorter har våldtagits vid två tillfällen av en inneboende hos familjen.

  Den 26-årige misstänkte mannen är anhållen i sin frånvaro.

  – Men han är svår att hitta eftersom han är papperslös. Vi vet inte ens om han är kvar i landet, säger kammaråklagare Eva Kokkonen till TT.

  Mannen är misstänkt för våldtäkt mot barn, där straffskalan löper mellan två och sex år.

  Övergreppen skedde i oktober. När flickans mamma upptäckte vad som hänt kastade hon direkt ut mannen och gjorde en polisanmälan.

  • Lilla O skriver:

   Men snälla Sven. Det finns en massa enstaka och hemska fall med förövare som är från alla möjliga länder. Det är precis det som SD-anhängare med Jimmy i spetsen är bra på, att ta ut enstaka fall och försöka hävda att de beskriver en helhetsbild.

 8. Sven Johansson skriver:

  Ok, då tar vi ett exempel till som kanske kan öppna upp ditt tunnelseende en aning:
  Invandrare bakom alla överfallsvåldtäkter i Oslo
  Invandrare ligger bakom alla överfallsvåldäkter i Oslo. Det skriver tidningen Dagbladet idag. Av samtliga 41 anmälda överfallsvåldäkter de tre senaste åren har alla förövare varit icke-västliga invandrare, enligt uppgifter från norsk polis.

  Hanne Kristin Rohde vid Oslopolisen beskriver den typiska gärningsmannen:

  – Gärningsmännen är relativt unga män som kommer från ett annat land. De är ofta asylsökande och kommer ofta från ett traumatiserat land eller ett land med en helt annan kvinnosyn än den vi har i Norge.

  Ingen etnisk norsk finns bland gärningsmännen. Det är män med afrikansk eller kurdisk bakgrund som dominerar statistiken.

  Polisen vill se mer förebyggande arbete bland män med invandrarbakgrund. Fakhra Salimi, ledare för ett resurscenter för invandrare och flyktingkvinnor, säger att det helt saknas sådant förebyggande arbete bland män med minoritetsbakgrund. Hon uttalar även att politikerna är rädda för att ta itu med problemet.

  Ja, Lilla O, det är naturligtvis helt annorlunda i Sverige – eller så är det lögn alltihop? Det viktigaste är kanske att vi inte bryr oss om detta utan vänder oss om och sover vidare – så länge det inte drabbar någon vi älskar.

  • Lilla O skriver:

   Sven! Handlingarna du skriver är självklart förkastliga. Jag förstår däremot inte varför ett brott blir mer eller mindre hemskt beroende på gärningsmannens ursprung. Det begås brott i Sverige idag och att arbeta förebyggande mot brottslighet är viktigt oavsett nationalitet. Fler lösrykta hänvisningar till artiklar utan helhetssyn och dessutom källa är jag helt ointresserad av då de inte tillför debatten någonting. Det är snarare du som lider av tunnelseende.

 9. Sven Johansson skriver:

  LillaO:

  Att försöka förebygga t.ex. sexualbrott utan att ta hänsyn till vad gärningsmannens kvinnosyn ser ut är som att försöka behandla alla sjukdomar med samma medicin. Eller du menar att man överlag har samma kvinosyn i Somalia som i Sverige?

  • Lilla O skriver:

   Jag skulle säga att män som begår brott mot kvinnor har en taskig kvinnosyn, oavsett ursprung. Att påstå att bara män från muslimska länder står för det här brotten är både naivt och farligt. Det vi kan enas om är att män står för flest brott i samhället, men att då dra slutsatsen att alla män är brottslingar är lite väl långsökt, eller vad tycker du? Att klumpa ihop och generalisera är inte direkt konstruktivt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s