Bra torsdag

Det har varit en bra dag idag. Oroligt bra med tanke på förutsättningarna. Vi sov hos svärföräldrarna inatt för att slippa åka hem efter konserten och grabbarna vaknade glatt i morse. Nästan inga problem att få iväg dem till dagis och vi var nästan inte sena. Jga har tid för planering fram till halv 11 på torsdagar och var inte alls sen.

När jag sitter i bilen ringer en något stressad arbetslagsledare och meddelar att fyra lärare i laget är sjuka. Jag gasar på och hinner täcka för en av dem klockan 9. Då vi haft projektdag idag passade det ganska bra att jag var där.

Våra elever har arbetat i grupper och deras uppgift har varit att leta fram en hobby som de kan ägna sig åt. Flera av dem kommer knappt ur huset och behöver verkligen träna svenska ”på riktigt”. De hjälpte varandra fantastiskt och kom fram till en hel del. Någon hittade en fotokurs, någon en dansskola en tredje en gymnastikförening. De har mailat och ställt frågor och jag hoppas att i alla fall någon hittar något kul att göra. Dagen avslutades med att min kollegas pappa kom och gav dem en bugglektion. De hade hur kul som helst. Skönt med en dag fylld av skratt och gemenskap.

Skratt och gemenskap genomsyrade även vår handledning. Vi gick dit rätt låga. Det är november, många är trötta och sjuka, vi jobbar för varandra och gör mer än vi ska och det sliter. Samtidigt har vi inte den klassiska lärarhetsen. Inga högar att rätta och inga betyg att sätta. Inte heller något öppet hus idag som resen av gymnasiet. Man gör inte reklam för IV.

Trots att vi inte egentligen är stressade så tär det att lyfta elever och att alltid ha tid för dem. Att stötta trots att de kommer försent för tretusende gången. Vi ska vara de stabila vuxna i deras liv och det tar på krafterna. Som tur är ger det mycket också. Många kramar och många skratt.

Trots allt har jag ett fantastiskt jobb. Det gäller att inte glömma av det.

Annonser
Det här inlägget postades i Skolsnack och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bra torsdag

  1. Ylva skriver:

    Jag hoppas också att dina elever hittar någon kurs eller så som de kan gå. Vårt IV-program samarbetar med esteterna och gör konserter och jag är jätteimponerad över lärarna och eleverna när de gör något fint.

  2. Roliga bilder skriver:

    trevlig blogg tackar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s