Vad är en bragd?

På tv sitter just nu Sportpanelen  i Godmorgon Sverige och talar om SvD:s Bragdguld som delas ut imorgon. De tippas vilka de tror ska få priset och vilka de vill ska prisas. Robin Söderling är aktuell just nu och är också den som SvD:s läsare vill se som pristagare. Det är ett bra val, men jag tror att Helena Jonsson får det. Både VM-medaljer och seger i den totala Världskuppen är riktigt bra!

Tycker nog egentligen att Zlatan är den värdigaste vinnaren. Han är trots allt en väldigt stor fotbollsspelare trots att kvalet till VM inte var någon höjdare.

Frågan är vad som ska räknas som en bragd? Egentligen är det kanske en större bragd att Söderling klättrat så på rankingen, eller att 16-åriga Sarah Sjöström lyckades vinna i VM. Hon fick visserligen lilla bragdguldet i våras och har framtiden för sig. Brottaren Sofia Mattsson hör också till kandidaterna, liksom golfaren Anna Nordqvist. Tror dock inte att någon av dem får priset, möjligen Mattsson. Ett VM-guld är ändå ett VM-guld. 

Jag tror på Helena Jonsson, skidskytte är visserligen en liten sport, men en grym tv-sport. Vem tror ni får bragdguldet?

Detta inlägg publicerades i Sport och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s