Varning!

Överlevnadstips för småbarnsmamman

Vill du läsa en riktigt dålig bok om hur det är att vara småbarnsmamma tycker jag att du ska läsa Överlevnadstips för småbarnsmamman av Louise Hallin och Linda Nyberg. Du kommer garanterat att drunkna i förlegad kvinnosyn och dessutom få rejält med dåligt samvete. Budskapet är Hallins vanliga, lämna inte barnen på dagis och gå inte till jobbet utan stanna hemma med dem så länge som möjligt. Barnet behöver sin mamma och ingen annan. Verkligen ett konstruktivt råd till en småbarnsmamma 2009.

Så här skriver författarna:

”Vi ville göra en bok som skulle kunna bli som en vän i nöden, någon man vänder sig till för att få hjälp och stöd, och kanske kan vår bok också göra livet lite roligare och lättare under de där intensivaste åren. I så fall har vi lyckats!”

Skulle inte tro det. Jag blev bara vansinnigt trött och förbannad av att läsa den här smörjan. Kan inte någon gömma Louise Hallins tillsammans med hennes stenåldersåsikter?

Vill du läsa två bra böcker om hur du ska överleva som småbarnsmamma rekommenderar jag istället Familjens projektledare säger upp sig av  Gunilla Bergensten och Skriet från kärnfamiljen av Rebecka Edgren Aldén och Tinni Ernsjöö Rappe. Där kan vi tala om handfasta råd, hjälp och stöd!

Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Varning!

  1. Jag instämmer till fullo i sågningen av Louise bok! Man mår lika dåligt när man läser den som man gör när man läser mama@home – Elise Claesons bok. Och tusen tack för rekommendationen av vår bok! Tack, tack!

  2. Eftersom jag inte läst boken borde jag kanske hålla tyst, men eftersom jag vet vilken dynga hon brukar sprida på TV känner jag bara att det är skönt att fler tycker att det hon står för är knäppt, dumt, uselt och dirket felaktigt.

  3. Lilla O skriver:

    Hallin i skrift funkar lika dåligt som Hallin på TV, det går utmärkt att hoppa över läsningen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s