En fin fredag

Dagen har varit fylld av elevernas redovisningar, med paus för ett fantastiskt luciatåg. Uppgiften var att ta tio foton av familj, vänner och saker man tycker om, skriva text och gärna spela in berättaröst i Photostory. Alla elever utan om fick till någon form av redovisning. Två fixade till det sista på lunchrasten, men de löste det ändå.

Jag och mina två kollegor bidrog också med varsin film om familj, vänner och i mitt fall också några resebilder. Det var fantastiskt roligt att få kika in i elevernas liv. De flesta föräldrar har vi träffat och även några syskon, men inte alla. Det var också roligt, men samtidigt lite sorgligt, att få se deras bilder från hus, skola, vänner och släktingar i sina gamla hemländer. Tänk att tvingas lämna allt det.

Några av dem fick uppleva sitt första luciatåg idag. Esteterna körde som vanligt en otroligt proffsig show. I år med brassektion och diverse mer eller mindre klassiska julsånger. Riktigt kul. Skolans luciatåg brukar vara det som kickar igång julkänslan hos mig. På måndag är det dags för grabbarna O att vara tomtar. De övar för fullt hemma!

Jag avslutar med en riktigt bra svensklektion. Det gäller ju att lära eleverna det de behöver veta, som att sillen ska ätas före köttbullarna, att en nota ska splittas och att grannar till varje pris ska undvikas:

Det här inlägget postades i Skolsnack och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till En fin fredag

  1. Roliga filmklipp skriver:

    Tjusig blogg! bloggat länge?
    intresserad av ett länkbyte med vår blogg?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s