Med miljön i fokus

52% av de tillfrågade säger sig ha stort eller mycket stort förtroende för Miljöpartiets språkrör i undersökningen som Aftonbladet/Sifo gjort. . Att anta att de flesta avser Maria Wetterstrand är troligen korrekt.  Maria Wetterstrands popularitet ökar och partiet hon företräder får mycket uppmärksamhet vilket inte alls är konstigt. Klimatmötet i Köpenhamn avslutades just och resultatet var allt annat än upplyftande. Att miljöfrågorna då är viktiga för väljarna är knappast konstigt.

I SvD skriver Per Gudmundson att halva journalistkåren verkar vara miljöpartister och DN utmålar Wetterstrand som medias nya kelgris. Man anar en viss bitterhet och avundsjuka och pajkastningen låter inte vänta på sig. Självklart ska politiker och politiska partier granskas, men att smutskasta är väl knappast att räkna som granskning? Något som är lite bekymrande när det gäller MP är att dagens språkrör inte sitter kvar länge till. Jag hoppas att spekulationerna kring Gustav Fridolin som ett av de framtida språkrören är riktiga. Yvonne Ruwaida är också en utmärkt efterträdare. Wetterstrand då? Jag tycker inte att man ska göra undantag och låta henne sitta kvar. Ser henne helst som miljöminister efter valet och det är alltid bäst att bredda toppen. Fram för två nya namn alltså, men presentera dem gärna snart.

Det som ändå måste anses positivt för alla politiker oavsett partitillhörighet är att förtroendet för partiledarna över lag ökar även om Reinfeldt och duon Wetterstrand/Eriksson står i särklass. Förvalta nu förtroendet och ge oss en valrörelse utan en massa smutskastning och ”du är dum och ful debatter”. Fokusera gärna på miljö och ekonomi, ge oss gärna mer än tomma ord om vård, skola och omsorg som brukar uppmärksammas en gång var tredje år och undvik framför allt att möta SD i debatter om främlingsfientlighet och invandring. Låt dem istället stå och svamla om frågor de definitivt inte har en aning om.

Foto: Björn Lindahl, Aftonbladet

Det här inlägget postades i Funderingar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Med miljön i fokus

  1. Ping: Reinfeldt går från klarhet till klarhet. « Kent Persson (m) blogg

  2. Ping: Marknadsekonomi som garant för demokrati och frihet? « Nemokrati

  3. Nu avslöjar jag ju mina politiska tillhörigheter men det kanske ändock har anats om man läser en del av mina recensioner på bloggen, men som miljöpartist kan jag inte annat göra än att hålla med i det du skriver. Jag gillar verkligen Maria och Peter och beklagar djupt att de inte kommer att vara språkrör så mycket längre. Men å andra sidan är det bra att det finns en övre gräns för hur länge man får vara språkrör. Utan att ha inside information om detta så känns det som ett strategiskt drag att Gustav Fridolin återigen är medlem i partiet. Han är en duktig politiker (och väldigt trevlig irl). Det kommer bli ett mycket spännande val och jag ser verkligen fram emot nästa års valrörelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s