En innehållsrik soppa

Historien om Rowan och hennes familj börjar med att hon får ett negativ som en några år äldre kille, Harper, tror att hon tappat. Nästan samtidigt träffar hon Bree som kommer att bli hennes bästa vän. Det är om dessa tre personer som Jenny Valentine berättar om i  Broken Soup, men frågan är om inte Rowans döde bror Jack är den verklige huvudpersonen. Helt klart har hans död påverkat många väldigt mycket. Det är också han som kortet visar sig föreställa, men bilden tillhörde inte Rowan.

Rowan är bara sexton år, har helt fått ta över ansvaret för hemmet och sin lillasyster då hennes mamma är riktigt deprimerad och endast fysiskt närvarande (och inte ens det större delen av tiden). Pappan har flyttat ut ur huset och Rowan gör allt för att dölja hur illa det egentligen är med hennes mamma.

Vi får följa Rowan under några veckor och lär känna både henne, hennes nyfunna vänner och hennes familj. Det är en gripande historia om en familj i sorg, men trots att den är bra blir det lite för mycket extra allt för min smak. Kan dock tänka mig att den kan tilltala många. Mycket är bra, kanske främst beskrivingen av Rowan, som är en riktigt tuff tjej och det är riktigt roligt att läsa om hennes första kärlekshistoria.

En bra bok alltså, men kanske lite väl full av oväntade vändningar. Jag läser dock gärna mer av Valentine!

Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till En innehållsrik soppa

  1. Boktoka skriver:

    Men vad roligt att du också läste Valentine! Hon är verkligen en av mina höjdare på ungdomssidan under 2009. Hoppas hoppas någon översätter hennes böcker till svenska snart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s