Lagom lång vecka

Efter två dagar känns det bra med helg. Dags att gå från jobbet snart och shoppa tulpaner, mat och vin för att riktigt fira att det är fredag.

Vi har haft två väldigt mysiga dagar tillsammans med eleverna. Igår var de rätt blyga och tysta. Nästan ingen av dem hade pratat någon svenska under lovet. Tråkigt att det är så, men det blir bättre ju längre de är här. Flera har börjat träna på gym och några går och simmar. Andra börjar få kompisar i andra klasser och det blir ett enormt lyft för deras språk.

Idag var det mer go i dem och de har jobbat som bara den. På måndag är det dags för nya grupper och lite allvar. Första uppgiften blir att skapa en person som de sedan ska vara under små språkprojekt. Teorin är att det är lättare att våga prata om man leker att man är någon annan. Får se om den teorin stämmer.

Jag har varit på biblioteket och lånat namnböcker så att de kan hitta ett passande namn och dessutom skrivit en personbeskrivning till min egen avatar. Tror starkt på mallinlärning!

Nu dags för hemgång. Trött, men glad. Ute är det soligt och vackert, men fortfarande fasligt kallt. Imorse stod termometern på -18 grader och det hör inte till vanligheterna här. I stora staden var det några grader varmare än hos oss på landet, men det är ändå bra ruggigt.

Det här inlägget postades i Skolsnack och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lagom lång vecka

  1. Morrica skriver:

    Rollspel FTW! Jag använder det busmycket i nybörjarklasser, och det funkar nästan varje gång

  2. Lilla O skriver:

    Lek och teater brukar funka så länge gruppen är trygg, tror att det kan bli riktigt bra. Vi ska få hjälp av dramalärarna dessutom en gång/vecka och de är ju proffs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s