Med barnasinnet kvar

Vi har haft en annorlunda och fantastisk dag. En dag att tänka tillbaka på när det känns trögt. Våra elever är verkligen helt underbara och det gäller att inte glömma det. På förmiddagen hade vår vikarie, som också är dramapedagog, förberett övningar för eleverna. Först var de riktigt generade och ville inte alls vara med. Jag förstår dem, en yngre O hade definitivt tyckt att det var riktigt pinsamt och även den vuxna O har ibland lite svårt att släppa loss när det gäller drama. Nu är jag lärare och då är det bara att köra och som tur var har vi några riktiga klippor i klassen som alltid kör på för fullt.

Det dröjde inte så länge innan alla faktiskt var med och även utan så många svenska ord fungerade det riktigt bra. Lätta, roliga och lite knäppa övningar som gjorde att alla skrattade och därmed blev väldigt avslappnade. Bra för stämningen i gruppen tror jag. Nu är den redan väldigt bra, jag har sällan haft en grupp som är så måna om varandra. Efter några småkonflikter i höstas som löstes med hjälp av samtal med tolk börjar de små grupperingarna efter språk och land bli en hel klass. Med tanke på att flera av dem inte har något gemensamt språk är det fantastiskt.

Första dagen på terminen började en ny kille och idag kom ännu en. Han som gått hos oss i en vecka är redan en helt naturlig del av klassen. Killen som kom idag hann prata med alla och bli en del av gemenskapen redan idag. En bra dag att börja då eftermiddagen bjöd på utevistelse och pulkaåkning. För de flesta var det första gången de lekte i snön och de var verkligen som små, lyckliga barn. De åkte, skrek, skrattade och hade hur kul som helst i nästan två timmar. Perfekt väder, sol och bara några få minusgrader. Jag åkte både pulka och plastkasse och har lite ont i rumpan, men kul var det helt klart. Det var längesedan jag skrattade så mycket och det var underbart att se eleverna ha riktigt, riktigt kul!

Annonser
Det här inlägget postades i Skolsnack och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Med barnasinnet kvar

  1. Sara skriver:

    Vad härligt! Sådana dagar är värda att komma ihåg länge 🙂

  2. Anita skriver:

    Herlig! Det er forresten en award til deg på min blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s