Effektiv och rolig sågning

Så var den utläst, boken med den fantastiska titeln Saker jag inte förstår och personer jag inte gillar av Lena Sundström. Titeln som är klockren och berättar precis vad boken handlar om. Lena skriver sanslöst roligt och lite lagom ironiskt om saker som hon inte förstår och som jag definitivt har svårt att greppa också. Hon är besviken på Socialdemokraterna och den bild hon har av ett parti som hon varit trogen i många år. Ett parti som istället för att värna om den lilla människan helt plötsligt genomför en massa moderata reformer och dessutom har mage att hävda att de är deras egna.

Sundström skriver om avregleringen av elmarknaden som inte ledde till något annat än fetare löner för diverse VD-gubbar och dyrare el, det lördagsöppna systembolaget som definitivt inte är bra för alla och inte heller de flestas lever, om man om man vill säkra pensionen borde ta en Harry Boy, om folkaktien Telia, fler avregleringar som ledde till rejäl valutakris, den passfria unionen som medför att passet måste visas oftare speciellt om du inte råkar se tillräckligt arisk ut och sist med inte minst Björn Rosengren, Erik Åsbrink och andra personer som hon absolut inte gillar.

Allvarliga ämnen i en trevlig, genomtänkt och rapp förpackning. Jag gillar den raljerande och ironiska tonen och Sundströmsbriljanta sågningar av de som förtjänar att sågas rejält. Asgarv blandas med svordomar under läsningen och jag undrar mest av allt hur det blev som det blev. Hur gick det egentligen till? Varför var det ingen som reagerade?

Nu ser jag fram emot att läsa Lena Sundströms andra böcker och hoppas på att Världens lyckligaste folk snart blir ledig på biblioteket.

Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Effektiv och rolig sågning

 1. Helena skriver:

  Jag har inte läst något av Lena S men flera gånger stått och hållit denna i handen på biblioteket – verkar som att det är dags att faktiskt bära hem den också…

  Jag har förresten gett dig en utmärkelse (som jag också nu såg att du redan fått men det kan väl aldrig bli för mycket av det goda – du behöver inte svara på frågorna igen 😉 ):
  http://www.fiktiviteter.se/2010/01/21/jag-har-fatt-en-utmarkelse-minsann/

 2. mineralhjarta skriver:

  Nu blev jag ännu mer sugen på den boken. Läste ”världens lyckligaste folk” för några veckor sen, väldigt intressant och riktigt underhållande för det mesta. Håller tummarna för att du får läsa den snart.

 3. 2BarnsMamman skriver:

  Det låter som intressant läsning. Härligt när såna ämnen kan skrivas om med ett skratt! Tack för tipset!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s