Om en annorlunda mamma

Yvonne Hirdman skriver en bok om sin mamma som självklart präglat hennes liv. En annorlunda och frånvarande mamma som var grevinna, kommunist och möjligen också spion.

Den röda grevinnan  En europeisk historia kommer ut på Ordfront Förlag och trots att jag egentligen inte är så glad i böcker där barn skriver om sina föräldrar, verkar den här intressant. Troligen har det att göra med att jag tycker att Yvonne Hirdman själv är intressant. Hennes genusteorier var min väg in i feminismen och mitt intresse för kvinnohistoria grundlades ungefär samtidigt. Nu verkar det inte heller vara en klassisk ”jaghadeensåhemskbarndom” bok, utan snarare en historisk berättelse där Charlotte Hirdman tar plats. I utkanten av historien, men ändå i händelsernas centrum.

Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Om en annorlunda mamma

  1. Dolly skriver:

    Tittade på Go’ kväll där hon var med och pratade om sin bok, och ja, den verkar intressant! Nu minns jag inte mycket av vad hon berättade om innehållet men det var nåt som gjorde att jag blev sugen.

  2. Fick den boken som recex från förlaget förra veckan. Den verkar riktigt bra.

  3. Ingrid skriver:

    Jag beställde boken från biblioteket så fort jag läste recensionen i Sydsvenskan! Jag tror att det blir mycket intressant läsning. Yvonne Hirdmans bok om Alva Myrdahl (Det tänkande hjärtat) tyckte jag väldigt mycket om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s