Ung 65-åring

Söta Mumintrollet fyller 65 år och det uppmärksammas bland annat med en rittävling på hemsidan moomin65 och om man har vägarna förbi Stockholm kan man slinka in på NK:s muminutställning som öppnar den 29:e januari.

I DN kan man också läsa om Tove Jansson, ur brorsdotterns vinkling. Där kan vi läsa att Tove själv inte ville att debuten Småtrollen och den stora översvämningen skulle tryckas i ny upplaga, då hon tyckte att den var för dålig. Trots detta vill jag gärna läsa den här lilla boken. Det hör väl ändå till allmänbildningen, eller?

Jag gillar Mumin och mest gillar jag kanske Trollvinter där Mumintrollet vaknar mitt i vintern som han annars sover sig igenom. Muggarna är också fina och helst skulle jag vilja ha en med lilla My som är precis lika liten och arg som jag, även om jag inte bokstavligen brukar gå runt och bita folk kan jag ibland göra det rent bildligt.

Alfabeta ger under året ut en massa Muminböcker för barn och vuxna. Är mest sugen på att köpa seriealbumen, men barnen borde också introduceras i Tove Janssons underbara värld. Kanske kan Vem ska trösta knyttet? vara en bra början?

Annonser
Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Ung 65-åring

 1. evacecilia skriver:

  Vem ska trösta knyttet är väl en superbra början. Den finns tonsatt av Peter Lundblad också så då kan barnen lära sig att sjunga hela sagan :).
  Jag gillar lilla My, faktum är att jag kallades för det i gymnasiet. Fast det berodde nog mest på frisyren, jag hade ofta håret i en ”bulle” på huvudet :).

 2. Karin/Bokcirkel skriver:

  Jag har blivit inbjuden till Junibacken idag där de ska ha en muminutställning. men tyvärr så kan jag inte gå. men, men. Ska skriva om det i bloggeniallafall. Tänkte j ag.

 3. Ooo, jag undrar hur länge utställningen håller på, med tanke på att vi kommer vara i Sverige i vår. Hanjaglevermed gillar Mumin en hel massa.

 4. Lilla O skriver:

  Är tyvärr aldrig i Stockholm själv (senast guidade jag ännu mer vilsna elever och det var typ åtta år sedan) och missar därför allt muminkul.

 5. Jag kollade. Bara tills i februari. Bu 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s