Journalist, jante, jidder och annat på J

Dags för mina egna svar på uppmaningarna i del 10 av bokfrågealfabetet.

Jag tycker att det är svårt att läsa böcker skrivna i jag-form då det krävs en del av författaren för att det ska bli bra. Berätta om någon bok skriven i första person som du gillar eller inte gillar.

Fantastiska American Wife av favoriten Curtis Sittenfeld är skriven i jag-form och som läsare kommer man otroligt nära huvudpersonen Alice. En helt klart läsvärd bok.

Berätta om en bok om eller av en journalist.

Lena Sundström är väl journalist? Hon har också skrivit den fantastiska boken Saker jag inte förstår och personer jag inte gillar som jag läste härom veckan.

Jante styr Sverige och jag vill att du berättar om en bok där jantelagen gäller.

I briljanta ungdomsboken Tusen gånger starkare av Christina Herrström tar Saga mer plats än en tjej ska och det får hon definitivt lida för. En bok som tydligt visar att det gäller olika regler för killar och tjejer i skolan (och på alla andra platser också för den delen)

Vad jiddrar du om? Det hade jag en elev som brukade fråga när han tyckte att jag snackade obegripligheter eller ren skit. Berätta om en bok som du tycker är rent jidder.

Jag får alltid lust att ställa frågan när någon SD-anhängare skriver absurditeter och ogenomtänkta inlägg, men en bok är svårt att komma på. Lite den känslan har jag fått i efterhand om Liza Marklunds Gömda som inte riktigt var vad den utgav sig för att vara -en sann berättelse. Eller?

Annons
Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Journalist, jante, jidder och annat på J

  1. Ylva skriver:

    Åh, där har du prickat in tre bra böcker!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s