Ett bra och modigt val

Jag skulle aldrig komma på tanken att rösta på Folkpartiet  men är glad att Birgitta Ohlsson fått mer utrymme i svensk- och europeisk politik som EU-minister. Birgitta Ohlsson är en kunnig politiker som jag har stor respekt för och jag håller med henne i mycket även om vi inte delar alla åsikter. Hon är frispråkig, men aldrig plump och definitivt alltid påläst.

Bra och modigt att faktiskt visa att det är okej att satsa på någon som är gravid istället för att sätta ännu en gubbe på en tung position. Det ante mig att Björklund tycks ha varit kritisk till valet. En mer stockkonservativ man får man leta efter till och med inom alliansen. Lite jobbigt kanske att utse en minister som inte accepterar en munkavel utan vågar gå emot partiledningen som Birgitta Ohlsson gjorde i FRA-frågan. Inget förstaval kanske, men som tur var det slutgiltiga.

I den egna bloggen skriver Birgitta Ohlsson att hon inte är gift med en dinosaurie och därför har goda förutsättningar att kombinera föräldrarollen med ministerrollen. Kanske behöver fler påminnas om att vi faktiskt inte lever på 50-talet.

All lycka till Birgitta Ohlsson, trots att jag inte hoppas att du, eller någon annan borgerlig minister för den delen, sitter kvar efter valet.

Det här inlägget postades i Funderingar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ett bra och modigt val

  1. Jonas skriver:

    Citat från ministern: ” Vi lever år 2010 och då är det självklart att man inte skall behöva välja mellan att få barn eller att vara minister”
    Vad kan man annat säga Stackars Barn som skall komma till världen med en mamma som har den inställningen!

  2. Helena skriver:

    Uppenbarligen behöver många upplysas om att 50-talet är över. Uppenbarligen också svårt för många att ta in att kvinnor kan göra andra saker och vara förälder samtidigt precis som männen alltid kunnat (även om de nog inte genom historien varit så mycket till föräldrar men nuförtiden finns det ju faktiskt sådana också). Önskar också Birgitta Ohlsson lycka till och hoppas på att hon gör bra ifrån sig och förhoppningsvis har en ledighet att se fram emot efter valet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s