Om att få en syster

Din syster Elina av Inger Granberg handlar om Anna som är fjorton år och enda barnet. Hon bor tillsammans med sin mamma och sin styvpappa Göran. En dag när Anna är ensam hemma ringer det på dörren. Utanför står en flicka, några år äldre än Anna. Av någon anledning känner Anna sig osäker och rädd och stänger dörren. Snart kommer en lapp genom brevlådan där det står att flickan heter Elina och är hennes syster. Syster? Anna har ingen syster. Det måste vara pappan som hon inte träffar som har ett barn till. När Anna kontaktar Elina får hon veta att de har samma mamma, något som Anna absolut inte kan acceptera.

Anna pendlar mellan hopp och förtvivlan när hon fortsätter sin relation med Elina. Hon gillar sin syster, men vet inte riktigt om hon vill ha en ny familjemedlem. Till slut går hon ändå med på att prata med sin mamma om Elina.

Din syster Elina är en bra bok om att vara tonåring och helt plötsligt behöva omvärdera hela sitt liv. En bok om att bli vuxen och att faktiskt inse att ens föräldrar inte är så perfekta som man kanske skulle vilja.

Boken ska passa från tolv år enligt förlaget, men jag tror att den funkar för äldre också.

Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s