Den svåra andra boken?

Jag absolut älskade Sara Hallströms debut Vi måste ha protein som jag läste i höstas. Den nominerades till Borås Tidnings debutantpris 2004 och för bok nummer två Rötter smälter fick hon Mare Kandre stipendiet.

Det är Rötter smälter som jag läst, flera gånger faktiskt, under flera månader. En intensiv diktsamling som nästan får mig att tappa andan. Tempot är snabbt, pauserna få, det finns inga mellanrum att vila i. Även nu talar Hallström till mig, men väcker inte samma starka känsla som hon gjorde i debuten. Däremot är det här en mer helhetlig och genomarbetad bok på många sätt, men det blir nästan för kompakt ibland. Svårläst och krävande, men jag blir också någonstans imponerad av den säkerhet och tydlighet som genomsyrar texten.

I april ger Norstedts ut Sara Hallströms tredje bok Torg, korg, eko och den vill jag helt klart läsa trots att Rötter smälter inte tog mig med storm. Sara Hallström är en begåvad och spännande författare som förtjänar all uppmärksamhet hon kan få.

Annons
Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Den svåra andra boken?

  1. Den låter intressant! Alltid roligt med nya boktips, även om man snart svämmar över av titlar man läser överalllt 😉

    Hur gjorde du när du exporterade din blogg från blogg.se? Jag tänkte använda blogger men jag antar att man göra samma sak i den gamla bloggen.

  2. Lilla O skriver:

    Jag använde den här tjänsten http://blogg-se-till-wordpress.gern.se/ men det borde finnas motsvarande till blogger. Nu verkar Vixx har vaknat också, men jag tror aldrig att hon flyttade sin blogg, utan bara startade en ny.

  3. Pingback: Den svåra andra boken? « enligt O

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s