Är alla sätt verkligen bra?

Jag absolut älskade Eva Dozzis förra bok Jävla John som handlar om John Lennon och hans hemliga, svenska flickvän. Även nya boken Pick up -en romantisk komedi är på många sätt en riktig skröna. Vi får följa med i en för mig helt ny värld där det verkar finnas en förkortning för allt. En värld där allt går ut på att ”sarga” och att få så mycket sex som möjligt.

Möt Pelle som är ett vandrande sexuellt misslyckande om han får säga det själv. Först i raden var studentkvällens så efterlängtade kärleksmöte med Jeanette och därefter följer fler misslyckanden. Bara misslyckanden. Varje gång Pelle lyckas träffa en tjej får han total panik. Misslyckandet spelas upp i hans huvud innan det ens har skett. Highlights from the Loser story. Hans kusin Lina försöker hitta passande tjejer till honom, men varje gång får han i det närmaste black-out, säger eller gör något dumt och blir övergiven.

Pelle bestämmer sig för att ändra på sitt liv och söker sig därför till Charismatic Seduction där Stefan (eller Spearhead som han kallas) och hans polare lär ut hur man blir en riktig PUA (pick up artist). Efter en del träning, både på gymmet och krogen, ny klädstil och blåfärgade linser är Pelle redo för att få drösvis med kvinnor på fall.

Allt går inte enligt planerna, i alla fall inte enligt Stefans planer och Pelle drabbas av one-itis som inte är en sjukdom utan en beskrivning av det faktum att han blivit kär i en speciell tjej. Hemskt inom Charismatic Seduction, men precis vad Pelle önskar sig mest av allt. Han tar till rätt drastiska metoder för att komma så nära Astrud, kvinnan han suktar efter, som möjligt.

Astrud som levt med en man som inte accepterade henne som hon är, som hon ständigt försökte imponera och blidka, är verkligen värd riktig, äkta kärlek. Frågan är om det är det hon får?

Det är en skruvad historia som är fruktansvärt rolig och riktigt hemsk på samma gång. Jag vill så gärna att det ska gå bra för Pelle, men han gör så väldigt mycket dumt. Är alla sätt att finna sitt livs kärlek verkligen bra? Inte om man inte håller sig till sanningen. Jag började läsa Pick up en kväll och kunde inte sluta förrän den var utläst. Jag levde mig totalt in i Pelles bisarra värld och hoppades hela tiden att han skulle klara av att leva ett lyckligt liv. Det gör så ont när han snurrar till det för sig.

Pick up -en romantisk komedi är en lättläst och rolig bok som driver med allt och alla. Jag fick mig några riktigt goda skratt och faktiskt också en och annan tankeställare. Dozzi har ett riktigt driv i språket och det är verkligen svårt att sluta läsa när man väl börjat. Börja läsa tidigt en dag då du har tid att läs riktigt, riktigt länge.

Annonser
Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Är alla sätt verkligen bra?

 1. Jester skriver:

  Skönast av allt är att delar av intäkterna lär gå till en av instruktörerna för företaget Charismatic Revolution. Han har skrivit julrimmet som återges på sidan tre i boken. Det finns i original-utförande på http://www.c-r.se/2008/12/24/god-jul/

  Boken diskuteras friskt i forumtråden http://www.c-r.se/forum/showthread.php?t=8731 för den som vill se oss ”pickup artisters” syn på saken. I sann alfa-hanne tradition gläds vi givetvis åt att kulturutbudet ökar och att vår käre vän Petter får extra klirr i ölkassan lagom till sommaren 😀

 2. jessica skriver:

  Oj. Det skriker plagiat om den 😉

 3. Ylva skriver:

  Kolla kommentaren på Jävla John hos mig. Hon har tydligen snott lite väl mycket från ett verkligt samfund.

  • Lilla O skriver:

   Jo jag märkte det när det helt plötsligt började komma en massa besökare till min blogg från denna lilla klubb…

   • Sara Ph skriver:

    Men för f-n det är inte ”plagiat” att använda riktiga företag eller människor i en roman. Då skulle inte många böcker bli skrivna! Ska folk be MacDonalds, Ingemar Bergman, Svenska kyrkan, riksdagen, Polisen och Ikea om lov för att få skriva om dom också (oj då, för sent, det har visst redan gjorts!!!) åtminstone om de tänker vara kritiska? Bara hyllningar är tillåtna? Raggarsekten verkar religiös och när man kollar deras blogg så stämmer ”samfund” rät bra. Mycket klantigt av Dozzi att inte ange vem som skrivit dikten. Men Petter ska väl vara glad att den blev publicerad alls? Rätt pinsamt att hävda äganderätt till ett så sugigt julklappsrim.

  • Lilla O skriver:

   Håller med Sara, man måste få använda verkligheten och det här är så sanslöst roligt att jag förstår att hon ville ha med talet som det var. Nu var väl själva talet inte menat om ett skämt och det är väl där skon klämmer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s