När barnen vänder åter

En andra smekmånad av Joanna Trollope var en böckerna i första pocketkedjepaketet. En författare jag inte läst på säkert femton år. Boken handlar om Edie och Russell som just fått huset för sig själva sedan yngste sonen Ben flyttat till sin flickvän Naomi.

Edie tycker att huset är tomt och tråkigt, men Russell tycker istället att det är underbart och ser fram emot att leva livet igen tillsammans med sin fru. När dottern Rose vill flytta hem igen för att få ordning på sin ekonomi igen säger han vänligt men bestämt nej. Rose flyttar istället till sin gravida kompis och retar gallfeber på hennes man med sin slarvighet.  Istället blir det moster Vivien som lånar ut ett rum. Något som gör Edie både arg och ledsen.

Huset förblir inte tomt så länge. När Edie får huvudrollen i en Ibsen-pjäs förbarmar hon sig över Lazlo, som spelar hennes son och låter honom flytta in.

Mellansonen Matthew blir strax första barnet som flyttar hem då han inte riktigt klarar av att flickvännen Ruth har mer pengar än honom. Hon köper en flashig lägenhet och han vägrar att flytta med.

När mostern Vivien gör ett nytt försök med sin före detta make Max finns det inte längre plats för Rose och även hon flyttar tillbaka in hos Edie och Russell.

En andra smekmånad är en trevlig bok, men trevliga och levande karaktärer. Tyvärr finns det lite väl många människor att följa, vilket resulterar i att det blir lite av allt, men ingen fördjupning i någon. Jag skulle gärna läsa mer om Ruth, som är en av mina favoritkaraktärer. Edie är också väldigt trevlig och henne lär vi känna ganska bra. Hon vill så väl, men kompromissar nästan bort sig själv.

Det här är en helt okej bok, en bra och välskriven historia som passar ganska bra att läsa om man vill ha något lättsmält, men inte chick-lit med en massa namedropping. Kan tänka mig att min mamma och alla andra, som haft barn som lämnat huset, kan uppskatta boken ännu mer. Lady-lit kanske?!

Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s