Tur att jag dammade av den

Smultron och svek av Eva Swedenmark och Annica Wennström har stått i hyllan hur länge som helst. För några dagar sedan tog jag ner den, dammade av den och började läsa den. Jag är glad att jag gjorde det.

Det här är den första av de hittills fyra böcker som alla handlar om Liselotte och hennes familj i Östersund. Mannen Mario som driver restaurangen La Stella, deras två barn, Liselottes föräldrar och syskon är de som står i centrum. Trevliga och levande bekantskaper.

Liselotte får min sympati från start. När hennes man Mario visar sig vara otrogen ökar den ytterligare. Jag tycker om att läsa om hennes sökande efter ett nytt liv och får lite Elizabeth Gilbert vibbar och dras med i historien.

Smultron och svek är en mysig, varm bok och de recept som avslutar varje kapitel gör den ännu trivsammare att läsa. Trots tunga ämnen som otrohet, föräldraskap och svek är det ingen tung bok. Inte heller en glättig och ytlig sådan. Istället är det en bra bok om personer som jag gärna återser. Jag vill verkligen veta hur det går för familjen kring La Stella.

Smultron och svek är inte dammig och oläst längre. Min första bok i Dollys dammiga utmaning är utläst.

Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tur att jag dammade av den

  1. Vilket roligt sammanträffande! Jag höll i min (också dammig och oläst) igår men ställde sen tillbaka den och började istället läsa i lika i min lika dammiga och olästa Kortfattad kinesisk-engelsk ordbok för älskande. Smultronen får ta vid sen!

  2. Frida skriver:

    Åh, jag gillade också den här boken! Gillade tvåan också. Hade tänkt läsa de andra två när de kommer ut på pocket, men oj vilken tid det har tagit.. De kanske inte ska komma ut på pocket??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s