Språk, syskon, sagor och annat på S

Bokstaven S står på programmet när det är dags för den nittonde delen av Bokfrågornas ABC:

1. Jag är en språknörd. Lika bra att erkänna att en boks språk har stor betydelse för vad jag tycker om den. Vilken författare har det bästa språket enligt dig?

Ja, jag vet att det är helt omöjligt att välja ut en författare, men gör ett försök. Jag har efter moget övervägande valt Bodil Malmsten som följt mig länge. Från den fantastiska Den dagen kastanjerna slår ut är jag långt härifrån till de vackra och roliga loggböckerna som Kom och hälsa på mig om tusen år. Jag har en del kvar att upptäcka, men väljer ändå Bodil som min språkfavorit. Jonas Gardell och Inger Christensen bubblade friskt, men fick stå tillbaka

2. Det vimlar av syskon i böckernas värld. Vilka är dina favoriter?

Syskon dräller det som sagt av och till slut fastnade jag för syskonen Tillerman i Cynthia Voigts böcker som jag läste när jag var yngre. Fantastisk bokserie som inleds med Den långa vägen hem.

3. Sagor hör bandomen till, men funkar även för vuxna. Vilken saga tyckte du bäst om som barn? Har du samma favorit nu?

Guldlock var en favorit när jag var liten. Nu ser jag fram emot att läsa sagor för mina barn och då blir det nog H C Andersen. Är helt ärligt inte så himla bra på sagor. Den här frågan var mer för er än för mig.

4. Jag läste Fallet Vincent Franke för någon vecka sedan och Christoffer Carlsson har gjort ett soundtrack till den. En spotifylista som du hittar här. Gör ett soundtrack till en favoritbok. En låt, fem, tio eller kanske fler.

Janis Soundtrack ett soundtrack till nyligen utlästa Janis den magnifika av Johanna Nilsson, som kanske egentligen borde innehållit de låtar som Janis faktiskt lyssnar på, men de var svåra att hitta på Spotify. Istället blev det en blandning av låtar om att resa, älska och våga.


Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Språk, syskon, sagor och annat på S

  1. Nina skriver:

    Jag tycker bokfrågornas ABC är en kul idé som jag gärna skulle hänga på var gång, men nu räcker inte tiden till så jag får nöja med att läsa dina svar. VIlket inte är illa det heller.

  2. L.H. skriver:

    Här räcker tiden inte heller till denna veckan. Så med nöje njuter jag av att läsa alla andras svar denna veckan istället, inte fy skam det inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s