Minns du?

Minns du? REA

Hegas brukar ge ut riktigt bra och lättlästa ungdomsböcker och efter att ha läst baksidan tyckte jag att Minns du? av Norah McClintock lät hur spännande som helst. Det började bra också. Vi får träffa David som bor med sin mamma och sin styvpappa Phil. Hans lillebror dog i en drunkningsolycka och styvpappan bär fortfarande med sig hans foto överallt.

Det låter kanske som att Phil är en riktig superpappa därför, men så är det knappast. Tvärtom behandlar han både David och hans mamma rätt dåligt. Han reser mycket, styr och ställer när han är hemma och spelar dessutom bort en del pengar på poker. David tycker definitivt inte om honom och när Phil hittas skjuten blir han faktiskt inte speciellt upprörd. När polisen börjar förhöra honom om kvällen när Phil dog och fotoramen med lillebror hittas i tvättmaskinen börjar även jag tro att David har en hel del med mordet att göra.

David börjar berätta historien om Phil för polisen och det är nu jag tycker att det märks för väl att boken är lättläst. En riktigt bra lättläst bok talar om det nödvändiga, men Norah McClintock gapar efter lite väl mycket och resultatet blir att vi får veta allt och inget.

Okej, men inte mer blir mitt betyg. Nu ska jag låta någon elev läsa den och sätta betyg. Det är definitivt så att vi inte alltid tycker samma sak och målgruppen är ju snarare mina elever än deras medelålders lärare. Jag tyckte till exempel att Varning! Livsfara var i kortaste laget, medan de tre elever som läst den  gillade boken skarpt. Tack till Hegas för Minns du?. Jag fortsätter att läsa och tipsar snart om fler lättlästa böcker från förlaget.

Annons
Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s