Ungdomsbok, underhållning och annat på U

Bokstaven U gäller den här veckan. Den sista hyfsat lätta bokstaven på rätt många veckor känns det som:

1. Vilken ungdomsbok skulle du rekommendera till vuxna läsare?

Många. Det finns väldigt många ungdomsböcker som definitivt fungerar även för vuxna läsare. Inte bara för dem, som liksom jag, arbetar med ungdomar. En av de bästa jag läst i år är Människoätande människor i Märsta av Aase Berg. En poesiroman om tre vänner.

2. Finns det några böcker som du undviker?

Jag undviker allt för verkliga och allt för overkliga böcker. Med det menar jag BOATS och fantasy. Därmed inte sagt att det jag läst inom dessa genrer alltid är dåliga, men jag väljer med omsorg. Jag undviker också ganska ofta de väldigt hypade böckerna, men sedan jag börjat blogga tycker jag att det är lite kul att bilda mig en uppfattning av de böcker som ”alla” läser.

3. Berätta om en riktigt underhållande bok!

Jag skrattar gott åt Erlend Loe. Roligast är det när han själv berättar om eller läser ur sina böcker, då han inte verkar inse hur rolig han är. Den stackars huvudpersonen i Fakta om Finland har till exempel ett ständigt lågtryck i köket orsakat av badrummets placering, vilket gör att det regnar på morgontidningen varje dag, medan huvudpersonen i Doppler väljer att flytta till skogen där han lever med en älg. Galnast av de alla är nog Expedition L där det är omöjligt att avgöra vad som är skämt och vad som är allvar.

4. Och slutligen vill jag att du tipsar om en bok som är alldeles underbar!

Jag tycker att American Wife av Curtis Sittenfeld är alldeles underbar. Bland de ungdomsböcker jag läst i år vill jag lyfta fram den fantastiska Vad är så skört att det bryts om du säger dess namn? av Bjørn Sortland.

Annonser
Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ungdomsbok, underhållning och annat på U

  1. Jag har Presidentens hustru liggandes hemma men jag drar mig lite för den just för att så många har hyllat den. Jag är rädd att jag har för höga förväntningar eller att jag inte ska ha tid att läsa just när jag håller på med den. Och att den då inte blir så bra som den förtjänar. Men har jag inte läst den innan semester så tar jag den då.

  2. Bea skriver:

    American wife kom i förra bokpaketet så den ligger och väntar, annars väljer jag gärna både verkligt samt rena sagor och fantasy 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s