En alldeles speciell tjej

Bokmania uppmanar till novelläsning och också till att skriva inlägg om enskilda noveller. Varning för spoilers alltså, men också tips på riktigt bra noveller. Mitt första bidrag är en liten novell av John Ajvide Lindqvist som heter Tjejen och återfinns i Färdlektyr från 2007.

Vi får möta Mattias som går sista året på ett musikgymnasium. Efter en konsert kommer en tjej fram till honom och berömmer hans klarinettspel. Då han torrt konstaterat att klarinett är det kanske mest osexiga instrumentet och därför sällan leder till uppmärksamhet undrar han hur hon märkte det. ”Jag lyssnade”, svarade hon självklart och det blir inledningen på ett väldigt speciellt förhållande. Gabriella, som tjejen heter är kanske inte vad Mattias skulle definiera som en drömtjej, men de trivs ihop och hans föräldrar verkligen älskar henne. Till slut ska han då äntligen få komma hem till henne och träffa hennes mamma. Ett besök som leder till att Mattias kommer på en väldigt obehaglig sanning.

En lite läskig novell, men mest väldigt snyggt skriven. Kort och klockren. Vem är den här Gabriella egentligen? Vad har hon gjort? Vad kommer alla hennes ärr ifrån? Frågorna är helt klart fler än svaren när läsningen är över.

Annons
Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En alldeles speciell tjej

  1. Pingback: Tweets that mention En alldeles speciell tjej | Lilla O -- Topsy.com

  2. Sandra Salatic skriver:

    Jag kan inte sluta tänka på denna novellen och jag undrar varför hennes kropp och bucklig? och varför hon hade ärr?
    Är otroligt intresserad måste bara veta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s