En färgsprakande historia

I Tinkel och Tonkel i Tinkeltonkellandet av Per José Karlén får vi träffa tonklarna som är coola och hemska dinosaurier som skrämmer de stackars tinklarna som är smådjur, främst apor, men också små får, grisar och elefanter för att nämna några. Aporna känner vi igen från boken Giraffen Staffan som Per José Karlén illustrerat. Sagan om tinklarna och tonklarna har han gjort helt själv.

För länge sedan var tinklarna och tonklarna inte vänner, men det ändrades en dag och det är den historien vi får följa. På äggkläckardagen föds nämligen Tonkel som är en liten och snäll filur som inte vill skrämmas. Istället blir han vän med Tinkel.

Grabbarna O gillar verkligen den här boken. Främst för de fantastiska illustrationer som vi kan titta på och prata om hur länge som helst. Varje gång upptäcker vi nya saker i myllret av figurer. Historien om Tinkel och Tonkel är söt den också, men ganska ordinär.

Så här säger Storebror: Det är roligt med tonklarna och att det finns häxor. Prinsesskorvarna och prinskorvar är roligt också. Och att det finns körsbärshus och äpplehus och massa roliga hus hos tinklarna.

Och eftersom Lillebror är inne i en härmperiod tycker han självklart exakt likadant som Idol-brorsan. Sen gillar han boken för att den är ny också och för att man kan göra egna tonklar i slutet.

Det är de tredelade sidorna i slutet dom gör att boken på framsidan pryds med ett ”med flikar” märke. Jag trodde nog att det skulle vara mer än så, men barnen i familjen uppskattar dem och det är ju faktiskt de som är målgruppen.

En söt historia, fantastiska illustrationer, roliga och tungvrickande namn gör att Tinkel och Tinkel i Tinkeltonkellandet kommer att läsas många gånger hos familjen O.

Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s