Minst en nypa salt…

Ta Valkompassen på SvD med en nypa salt skriver Lena Sundström och i Aftonbladet varnas för att rösta baserat bara på ett sådant test. Rätt roligt att tänka sig någon skulle basera sin röst i valet bara på tester hos morgontidningarna, men jag håller med om att det var lite förbryllande resultat.

Själv var jag mer än 80% vänsterpartist och även om det inte är jättetroligt att de får min röst, är det inte ett konstigt resultat. Som tvåa kom F! som jag röstade på i valet till EU-parlamentet och därefter Mp och S. Gott så.

Vad som dock förvånade mig lite var att jag tydligen är mer Sverigedemokrat än Alliansanhängare. Jag undrar hur det gick till. Vill Sd verkligen har fri sjukvård till papperslös och öppnare gränser? Att jag knappt fick någon procent alls KD eller M är däremot inte alls överraskande. Så här förklarar Sundström det:

”Anledningen till att en stor del av de som gör testet blir sverigedemokrater beror snarare på att partiet medvetet har lagt sig nära de etablerade partierna i flera frågor, och sticker ut i ett fåtal.”

Seriös underhållning kallar barometerns skapare det, men det finns nog en och annan Sverigedemokrat som fått storhetsvansinne av det.

Annons
Detta inlägg publicerades i Funderingar och märktes , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Minst en nypa salt…

 1. Martina skriver:

  Tja, jag fick vänstern, miljöpartiet, FI, sverigedemokraterna, sossarna och sen alliansen i fallande ordning med moderaterna i botten… (och piratpartiet näst sist, fast de hör ju inte till alliansen). Uppenbarligen så tror SD på det där med fri(are) invandling och vård till papperslösa, för det sympatiserade jag med. Att piratpartiet kom näst sist var konstigt, eftersom jag sympatiserade med den enda rent ”piratparti-iska” frågan som var med…

  Att jag fick V och Mp i topp var inte helt förvånande. De är de två partier jag röstat på de senaste valen.

 2. Fast jag hittade en sida med facit till tested, det är helt uppåt väggarna galet. Man kan i princip inte bli piratpartist eller sosse.

 3. Dolly skriver:

  Det var ett program på P3 som tog upp något av dessa test, kan ha varit SvD. De hade gjort ett test, om man var positiv till allt blev man Folkpartist, var man istället negativ till allt blev man vänsterpartist och mittemellan då blev man Sverigedemokrat. Har för mig att det var så i alla fall. Har gjort nåt sånt där test någongång och det stämde rätt väl då, men det gäller nog att vara lite påläst för att kunna ”tolka” sitt eget resultat.

 4. Isabella skriver:

  Att du får SD så pass högt om du är Vänsterpartist beror troligen på samstämmigheten i EU utträde och nej till utvidgning, tron på en stark social välfärd med bla höjd a-kassa och sjukförsäkring samt tillbakadragandet av trupperna från Afghanistan.

  SD är trots allt ett mittenparti.

 5. Lilla O skriver:

  Nu klickade jag att jag är för både ett medlemskap i EU såväl som ett ja till utvidgning. Dessutom är jag vänsterpartist enligt det här testet, men inte nödvändigtvis på valdagen. Att kalla ett parti som är så konservativt som Sd med flyktingfrågan som enda fokus för mittenparti är inget jag kan ställa upp på.

 6. MrPerfect72 skriver:

  Jo, flyktingfraagan har ju blivit en hoeger vaenster fraaga nu paa sistone. Innan fanns smygrasimen spridd lite haer och var. Samtidigt som SD har flera vaensteraasikter …(ex, baade V och SD aer ju ex foer en ny folkomroestning om EU-medlemskapet. ) …saa kommer de endast kunna samverka med burka-utspelen fraan hoegern.

  Det finns alltsaa viktiga fraagor daer SD och andra partier tycker lika.

  Mer valkompasser: http://aktivdemokrati.wordpress.com/2010/08/29/lankar-till-valkompasser-och-partier-samt-betygsattning/

  MVH
  MrPerfect72
  PS. Dessutom aer du soet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s