Skratta eller gråta?

Självklart ska politiker som har åsikter som tydligt går emot partiet de representeras ifrågasättas. Det blir dock lite smålustigt när Sverigedemokraternas ende kandidat i Ljusdal petas för att han uttalat sig positivt om invandring. Lustigt dels för att åsikten inte skulle anses felaktig inom något annat parti, men också för att jag har svårt att förstå att man väljer att representera Sd med den synen på världen.

”-Jag tänkte röra om i deras machogryta, säger han om engagemanget i Sverigedemokraterna som nu tvärt avbrutits”. En underbar kommentar.

I en annan del av Gävleborg, nämligen Hudiksvall, arbetar en läkare trots att hon blivit fälld för felbehandling av 29 patienter och fråntagits rätten att operera i Norge. Legitimation från de nordiska länderna godkänns även här och därför har läkaren kunnat operera både i Norge och Sverige. Borde det ändå inte vara på plats att göra en liten bakgrundskoll på dem man anställer? Hur man som läkare kan få ha kvar sin legitimation efter att ha misskött sig så grovt är också en gåta. Ska inte legitimationer kunna dras in i alla fall den 29:e gången? Specialistlegitimationen har visserligen dragits in i Norge, men inte i Danmark och Sverige.

Hennes nuvarande chef tycker dessutom inte att han har skäl att avskeda henne, men att läkaren undanhållit så viktig information måste väl ändå vara skäl nog? Nu har Aftonbladet visserligen publicerat läkarens namn, så det lär bli svårt för henne att arbeta kvar. Hoppas jag.

Är det så här en yrkeslegitimation fungerar lär det knappast innebära någon statusökning om vi lärare skulle behöva lärarlegitimation.

En annan sak som fått absurt stora proportioner i media är bröllopet mellan Victoria och Daniel i allmänhet och brudöverlämningen i synnerhet. Jag håller med ärkebiskopen om att det är synd att denna tradition börjar få fäste i Sverige, men någon jättegrej är det väl knappast ändå?! Det finns viktigare jämställdhetsfrågor att diskutera och även om symboliken i en brudöverlämning skulle vara förnedrande så är det knappast så man behöver se det idag.

Annonser
Det här inlägget postades i Funderingar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Skratta eller gråta?

 1. HumanLabRat skriver:

  Den läkaren sitter säkert! I Sverige har alla inkompetenta läkare en fristad och de behöver aldrig ta ansvar för vad de ställer till med! Patientsäkerhet finns inte och är inte något Socialstyrelsen och HSAN bryr sig om, de är bara till för att säkerställa att alla läkare kan jobba kvar och få fet lön även om de misshandlar och mördar hela dagarna!

  • Lilla O skriver:

   Oj du, riktigt så illa är det inte. Misshandla och mörda hela dagarna, du tar allt i så du spricker.

  • misan skriver:

   Nä men stanna kvar hemma nästa gång du blir sjuk – så slipper du att bli misshandlad och mördad av elaka giriga doktorer. good luck!

 2. veiken skriver:

  Du ska gråta! Det är inte klokt hur det funkar i det här landet!

 3. Helen skriver:

  Det här med Victorias överlämning är ju på ett sant intressant. Visserligen är det en förlegad tradition som bygger på märkliga ideal om hur fäder äger sina döttrar – men i det här fallet är det ju faktiskt så att kungen från början måste ge sitt godkännande för att giftermålet ska ske. Är det inte där skon bör klämma, i sådana fall?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s