Tematrio-Titelfärg

Lyran hade med Lila hibiskus och jag måste uppmärksamma den jag också. En fantastisk bok av Chimamanda Ngozi Adichie som också skrev En halv gul sol. Se, två böcker med färg i titeln redan och nu kommer min trio:

1. Black and blue av Anna Quindlen handlar om en kvinna som misshandlas av sin man och till slut får nog. Hon tar med sig sin son och börjar ett nytt liv under skyddad identitet. Hela tiden är hon rädd för att hennes man ska hitta dem. En väldigt stark bok!

2. Vit Oleander av Janet Fitch handlar om Astrid vars mor Ingrid hamnar i fängelse efter att ha mördat sin pojkvän. Det var ett bra tag sedan jag läste den, men jag vill minnas att jag tyckte mycket om den.

3. Rött regn av Dennis Lehane hette Mysic River när den blev film. Mycket bra bok och tillika film om tre barndomsvänner som alla tre blir inblandade i en mordutredning. En är offrets pappa, en är polis och en misstänkt.

Tre böcker som alla tre filmatiserats. Färg visade sig vara ett kul tema! Hittade några som jag inte läst, men vill läsa så det blir en bonustrio:

1. Jag är en grön bänk i Paris – Dikter 1965-1991 av Kerstin Thorvall. Jag gillar Thorvall och jag gillar dikter så det bör vara en bra kombination.

2. En liten gul hund av Walter Moosley, deckare med en underbar titel!

3. Den röda grevinnan av Yvonne Hirdman, ska jag läsa så fort min hjärna vaknar till liv i sommar.

Annons
Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tematrio-Titelfärg

 1. evacecilia skriver:

  Vit oleander har jag inte läst, men jag tyckte att filmen var riktigt bra. Mystic river har jag också sett. Hade ingen aning om att den var baserad på en bok av Lehane!

  • Bea skriver:

   Ja, jag undrar hur förlaget tänkte där eftersom originalet heter Mystic River men de valde översättningen Rött regn…

   • Lilla O skriver:

    Den första som översattes till svenska hette Svart nåd så de kanske planerade en käck färgserie med dåliga översättningar?!

 2. Jag har också sett Vit oleander och Mystic River men inte läst böckerna. Jag tycker båda filmerna var riktigt bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s