Zoo, Zorn, zen och annat på Z

X, Y och nu Z. Det blir bara svårare och svårare att komma på frågor. Trots att jag känner mig som en zombie just nu finns det ingen fråga om dessa varelser. Här kommer de fyra uppgifterna för veckan:

zoo finns en massa djur och jag vill att du berättar om en bok där djur spelar en viktig roll.

Jag kör på en barnbok den här gången Giraffen Staffan av Anders Jacobsson och Sören Olsson med fantastiska illustrationer av Per José Karlén. I boken kommer Staffan ensam till en ö där det bara bor apor och trots att han är en giraff blir han adopterad av en apmamma. En söt och färgsprakande bok med bilder som man kan titta på hur länge som helst.

Anders Zorn är en känd konstnär. Har du läst någon bok där han eller någon annan konstnär figurerar?

I Allt är bara bra, tack av Moa Herngren lever Lea tillsammans med den alkoholiserade och destruktive konstnären Michel. Deras förhållande som först är otroligt passionerat slutar i total misär. En fruktansvärt bra och hemsk bok.

Zen, att vara närvarande just här och nu, är rätt inne trots att ideérna inom zenbuddismen knappast är nya, zen-coaching, mindfullness, meditation, yoga och en massa annat är i ropet. Vilken bok tycker du handlar om zen?

Den första boken som poppar upp i huvudet är Lyckan, kärleken och meningen med livet av Elizabeth Gilbert som handlar just om att leva i nuet och där meditation och yoga står i centrum.

Författare på Z finns det några stycken. Vem är din z-favorit?

Det får bli Helena von Zweigbergk som skrivit bland annat Ur vulkanens mun och nu senast Sånt man bara säger. Ärliga, modiga och känslofyllda böcker. Dessutom verkar hon grymt trevlig. Hennes deckare är jag inte lika förtjust i dock. Ingen är perfekt. Varken jag eller Helena.

Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Zoo, Zorn, zen och annat på Z

  1. Cissi skriver:

    Jag kom bara på Elizabeth Gilberts bok ang zen, så det blev samma svar som du. Helena von Zweigbergk har jag funderat på men det har inte blivit av att läsa någon av henne än (mest för att det alltid finns någon som lockar lite lite mer).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s