Ett färgglatt pris fyller 15

Orange Prize for Fiction delades ut för 15:e gången i år och pristagaren blev Barbara Kingsolver som premierades för boken The Lacuna som handlar om Harrison Shepherd som delar sin tid och sitt hjärta mellan två länder, Mexico och USA. Det är 50-tal och han tillbringar tid med konstnärsparet Diego Rivera and Frida Kahlo innan han beger sig till North Carolina. Det låter som en spännande bok.

Priset för bästa nykomling gick till Irene Sabatini för boken The boy next door som utspelar sig i Zimbabwe och handlar om ett förhållande mellan Lindiwe och Ian. I september kommer den på svenska och heter då Pojken på andra sidan. Det låter definitivt som en bok för mig. Ser fram emot den.

Orange Prize Youth Panel Award gick till Anne Michaels, vars Fugitive Pieces röstades fram som den bästa vinnarboken under prisets historia av en ungdomspanel. Ännu en bok att lägga till min läslista.

Jag borde (och vill) verkligen läsa fler Orange Prize pristagare, men jag har varit dålig på att hänga med i Paperbacks utmaning. Så många böcker och så lite tid. Som alltid.

Annons
Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ett färgglatt pris fyller 15

  1. mariasbokliv skriver:

    Oh, vad sugen jag blev på vinnarboken. Har inte läst så mkt av henne men Giftträdets bibel tyckte jag mycket om.

  2. Pingback: Orange Prize 2010 « Marias bokliv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s