Dagens VM-böcker Kamerun

Delar av Per Wästbergs fyra böcker om Johan Fredrik Victorin utspelar sig i Kamerun. Jag hittar dem självklart inte hemma så att jag kan bläddra och dubbelkolla, men Afrika är det definitivt och läsvärda är de absolut. Serien inleds med Eldens skugga.

Papa Diops taxi av Christian Epanya är en väldigt fin och färgglad barnbok. En bok som mina grabbar gillar väldigt mycket. Läsa den för dina barn med!

Calixthe Beyala har bland annat skrivit Vår förlorade heder som belönades med Franska Akademiens stora romanpris 1996. Hennes böcker ges ut av Leopard förlag.

Konturerna av den dag som nalkas av den kamerunska författaren Léonora Miano utspelar sig i det fiktiva centralafrikanska landet Mboasu. En bok som verkar väldigt spännande. Sekwa förlag har också gett ut hennes andra bok Nattens inre.

En klassiker verkar En boys liv vara. Den är skriven av Ferdinand Oyono som enligt Wikipedia dog för bara några dagar sedan, den 10:e juni. Han har, förutom författare, varit diplomat i bland annat Frankrike och USA, arbetat för UNICEF och var dessutom Kameruns utrikesminister på 90-talet.

Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s