Tematrio – Bröllop

Tre böcker om bröllop (såklart) i veckan tematrio hos Lyran.

1. Jag fortsätter att tjata om min barndomsfavorit Laura Ingalls Wilder och Gyllene År där Laura och Almanzo gifter sig. Det sker tidigare än planerat och brudens klänning är inte sydd. Hon gifter sig därför i sin nya, svarta klänning. För en sådan bör alla gifta kvinnor ha enligt modern. Vigselceremonin innehåller ingenting om lydnad, för det är ingenting Laura vill lova. Bra där.

2. Luftslott av Sheila O’Flanagan är en söt liten bok om Carey och Ben som gifter sig i Las Vegas strax efter de träffats. Inte så genomtänkt kanske. Det blir definitivt inte lätt att leva med någon som man inte känner alls.

3. Om ett bröllop med förhinder (?) handlar Tunnelseende av Keith Lowe. Andy ska gifta sig med Rachel, men kvällen innan bröllopet slår han vad med sina kompisar huruvida han kan hinna besöka alla tunnelbanestationer i London inom ett dygn. Frågan är både om han vinner vadet, men kanske framförallt om han hinner i tid till sitt eget bröllop.En både rolig och faktiskt gripande bok om en riktig nörd som inte riktigt kan låta bli att anta en helt meningslös utmaning.

Annons
Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tematrio – Bröllop

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s