Dagens VM-böcker Japan

Japan-Paraguay känns som en ganska jämn match på pappret, men de japanska författarna i mina läslistor är fler och därför blir det japanska boktips idag. Fler betyder dock ändå väldigt få. Ni kan säkert fylla på med fler.

Haruki Murakamis Norweigan wood var så bra att jag inte vågat läsa något mer av honom av rädsla för att bli besviken. Är inte så sugen på hans nya löparbok, men skulle gärna läsa Sputnikälskling eller Kafka på stranden.

En geishas memoarer av Arthur Golden är en riktigt bra bok om geishan Sayuris innehållsrika liv.

Kazuo Ishiguro föddes i Nagasaki och får vara med trots att han nu nästan är mer brittisk än britternas själva. Både hans The Remains of the Day, som blev en fantastisk film med Emma Thompson och Anthony Hopkins och den väldigt udda och spännande Never let me go är läsvärda böcker. Kazuo Ishiguro tilldelades Man Booker Prize 1989.

Kenzaburo Oe fick nobelpriset 1994 och jag har flera gånger börjar läsa böcker av honom, men aldrig slutfört läsningen. Vi har både Tid för fotboll och Mardrömmen hemma.

Fri av Natuso Kirino låter väldigt spännande. Kirino föddes 1951 och har skrivit tretton romaner, men jag hittar bara en översatt till svenska.

Japansk haiku, världens kortaste diktform av Lars Vargö kan vara en kul bok. Jag gillar haikuns format. Aprilsnö är en samling haikudikter av svenska och japanska författare.

Hiroshi Ishizaki skriver ungdomsböcker och jag hittade en på svenska som heter Chain mail: skicka vidare och verkar grymt läskig.

Akiko Ikeda skriver och illustrerar barnböcker som utspelar sig i hennes påhittade land Wachifield. Huvudpersonen är katten Dayan och första boken heter Wachifield: Dayans första äventyr.

Annons
Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s