Ett annorlunda bokbyte

Jag fyller på mina bokhyllor hur mycket som helst och de är definitivt mer än fulla. Där finns dock böcker som jag inte vill ha kvar. En del har jag läst, andra vill jag inte ens läsa. Varför inte starta ett BookMooch i miniformat bland oss bokbloggare. Det blir visserligen lite portokostnader, men ändå ett billigt sätt att bli av med böcker och få nya.

Det enklaste skulle vara att alla la upp en lista med böcker som kan bytas, talar om vilket format den är i, vilket skick och annat som kan vara av intresse som mailadress. Kontakta den som har en bok du vill byta till dig och gör upp om var den ska skickas.

Vad tror ni? Skulle det funka?

Annons
Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes . Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Ett annorlunda bokbyte

 1. Saralito skriver:

  Vilken kul grej, jag tycker det låter som att det skulle kunna funka kanonbra. Nu bloggar visserligen inte jag, så jag kanske inte har någon talan heller.

 2. kul, fast själv lämnar jag mina böcker bara på loppis.

 3. Helena skriver:

  Jag tycker det låter som en jättebra idé, man samlar ju på sig en del böcker som man inte nödvändigtvis vill behålla. Jag vill gärna vara med och börjar fixa med en liten lista att lägga på bloggen redan nu (i alla fall genom en genomgång av vilka böcker jag kan tänka mig att ”bli av med”). Det vore bra om det sen fanns en ”samlingssida” någonstans där länkar till alla ”deltagares” listor fanns länkade. Sen har jag inga egentliga erfarenheter av liknande byten så jag vet inte om det bör finnas några regler eller så, men det finns säkert andra som har tankar om det.

  • Lilla O skriver:

   Jag kan fixa en samlingssida. Ska fila lite mer på hur själva bytet ska gå till, men egentligen behöver det inte vara mer komplicerat än att den som är intresserade av en bok kontaktar bokägaren. Förutsättningen för att få en bok skickad till sig måste väl ändå vara att det finns en lista på x antal böcker i ens egen blogg.

 4. Toffs skriver:

  Det är något som jag skulle tycka var superroligt, man samlar ju onekligen på sig böcker som man inte vill ha kvar, trots att de kanske är av god kvalitet… Men behöver det bara vara ”renodlade” bokbloggar?

  • Lilla O skriver:

   Nej det tycker jag inte, men en blogg som ägaren tittar in i så ofta att den som vill ha en bok inte behöver vänta för länge.

 5. Lilla Anna skriver:

  Jag tycker att det låter skoj. Jag är på.

 6. Miss E skriver:

  Jag tycker det låter väldigt smart, jag skulle vara med 🙂

 7. Cinnamon skriver:

  Det verkar som en bra idé. Jag skulle vara med. Men hur ska det fungera egentligen? Är lite förvirrad, blir lätt så när man springer på festival hela dagarna. 🙂

 8. Jag tycker som ni andra, jättebra idé. Och fastnar som ni andra i, hur skulle det funka? Kan det vara ett gemensamt drag hos oss bok-suckers? Bra idéer, inte en susning hur de ska genomföras?

 9. Sara skriver:

  Jag skulle också gärna vara med!

 10. Annars finns det ju en svensk sajt där man kan byta böcker med varandra, http://www.parslibris.se så slipper man starta en helt ny (när det redan finns menar jag).

  • Lilla O skriver:

   Det hade bara varit lite kul att veta vem som haft boken innan, lite pocketkedjetanke. Det här blir definitivt i miniformat, men det kanske kan vara en kul grej.

 11. Lilla O skriver:

  Vet inte heller hur det skulle kunna fungera, men ett enkelt sätt skulle kunna vara att lägga upp listan i sin blogg och kanske maila den till mig så kan jag lägga upp allas listor på en sida. Det gäller bara att jag får veta när någon blivit av med någon bok så att jag kan stryka den. Vem betalar porto? Enklast är väl att det blir den som skickar boken. Om man både skickar och får borde det ju jämna ut sig. Eller?

 12. Lilla O skriver:

  En annan sak som skulle vara kul är om alla länkar från sina boklistor till eventuella inlägg de skrivit om böckerna, då byter vi både inlägg och böcker och kan kanske få några nya favoritbloggar på köpet.

 13. Karin Berg skriver:

  jättekul idé, fast jag ger ofta bort mina böcker…

 14. Nina skriver:

  Ja, det var ett bra initiativ. Jag är på. Har en massa böcker som jag kan tänka mig att byta bort. 🙂

 15. Paperback Lover skriver:

  Ja, men titta där! Vad kul att du gjorde allvar av idén Lilla O.
  Nu ska min påse med unwanted books hitta gladare ägare 🙂

 16. bai skriver:

  Eg fekk litt både-og-respons på dette innlegget, då eg foreslo noko tilsvarande i min blogg. Er det aktuelt å slå saman og ta med dei som var interesserte hos meg til deg, eller blir det mykje med porto på tvers av landegrensene?

  • Lilla O skriver:

   Jag har inget emot att skicka böcker till Norge, inte att läsa på norska heller, så jag tycker absolut att vi kan göra ett svensk-norskt byte!

   • bai skriver:

    Så bra! Nå har eg posta ein oppfølging i bloggen min, så håper vi at dei andre også henger seg med på dette! Eg er uansett med.

 17. Pingback: Bokåtervinning « enligt O

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s