Nu väntar jag på trean

Jag absolut älskade Hungerspelen och när jag nu läst Fatta eld som är minst lika bra kan jag knappt vänta tills del tre kommer ut. Återigen får vi träffa Katniss och Peeta som ska ut på segerturné till de tolv distrikten. Presidenten i huvudstaden är inte speciellt lycklig över den revoltlusta som speciellt Katniss verkar sprida runt om i riket och försöker genom diverse hot få henne kuvad.

Istället för den lycka och framgång som en seger i Hungerspelen skulle gett, blir Katniss liv en kamp. Visserligen har hon mat, bostad och annat nödvändigt, men hon kan inte leva det liv hon vill. Gale, som kallas för hennes kusin men är hennes stora kärlek, råkar illa ut då de kommer för nära.

Peeta och Katniss försöker spela kära och lyckliga genom förlovning och brudklänningstävlingar, men bröllopet blir inte av som de tänkt sig. De blir istället uttagna att tävla i den tredje kvartsekelskuvningen tillsammans med två tidigare vinnare från varje distrikt. Nu ska 24 tidigare mästare tävla tills bara en av dem är ensam kvar. Det handlar om att döda eller dödas, men Katniss har bestämt sig för att göra allt för att hålla Peeta vid liv.

Haymitch, som också vunnit Hungerspelen, finns åter vid deras sida för att coacha dem genom tävlingen. Det blir en både grymmare och mer spännande tävling än förra året. Tävlingsledningen är så cyniska att det gör mig illamående. De gör verkligen allt för att slippa de segrare som de är rädda ska uppvigla folket, istället vill de visa att ingen kan stå upp emot regeringen.

Fatta eld är helt otroligt bra och så spännande att jag sträckläste den under några timmar i lördags. Konstigt egentligen, då det här egentligen inte är en genre som jag gillar. Jag vill verkligen veta hur det går för Katniss och Peeta och för människorna i de 12 eller 13 (?) distrikten. Det här är en riktigt bra och fruktansvärt cynisk dystopi som jag definitivt rekommenderar varmt.

Annons
Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Nu väntar jag på trean

 1. Lotta - hyllan skriver:

  Jag har länge tänkt läsa Suzanne Collins, men aldrig kommit mig för. Borde kanske ta tag i saken – cynisk och dystopi är två ord som jag gillar 🙂

 2. Lisa H skriver:

  Jag läste också Fatta eld häromdagen och tycker det är alldeles för långt kvar till uppföljaren..!

 3. Bokbabbel skriver:

  även jag väntar på trean, releasedate i augusti för den engelska versionen! är bara ledsen över att serien sedan är slut 😛

 4. Bokbabbel skriver:

  jag lär nog läsa snabbt, har trots allt väntat på den sen jag läste tvåan förra hösten 🙂

 5. evacecilia skriver:

  Dom är ju helt otroligt bra! Jag väntar med spänning på trean! Undrar om min 11-åring kan läsa dom?

 6. Pingback: Nu väntar jag på trean « enligt O

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s