Om Lilla O

Det är jag som är Lilla O, eller det är jag självklart inte för jag heter något annat. Trots att jag är väldigt skeptisk till alias har jag valt att använda ett.  Jag vill att min familj, mina vänner, mina kollegor och kanske framför allt mina elever ska få vara anonyma. Om jag är det själv ökar den chansen markant! Det är möjligt att jag ändrar mig, men jag kör på Lilla O tillsvidare.

Vem är jag då? En trött småbarnsmamma i sina bästa år, dvs 36. Lite gammal känner jag mig allt ibland, men som tur är är maken 40, så jag är inte äldst i familjen. I vårt röda hus mitt ute i obygden bor även två små grabbar, Storebror är snart 5 år och Lillebror 3,5.

Dagarna spenderar jag på en Gymnasieskola där jag undervisar på Individuella Programmet. Just nu undervisar jag 100% på  IVIK som är en introduktionskurs för nyanlända ungdomar mellan 16 och 20.

Genus är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat och det blir en del inlägg som rör jämställdhet och könsroller. Många inlägg kommer också att handla om böcker och läsning.

Mer om mig kan du läsa här!

Annons

14 kommentarer till Om Lilla O

 1. Josef Boberg skriver:

  Apropå Ditt intresse för genus – så kan jag rekommendera Tanja Bergkvist.

 2. Lilla O skriver:

  Och nu har jag gjort det. Bitsk och välskrivande dam trots att jag inte håller med henne i så mycket.

 3. Anders skriver:

  Hej! Här finns en sida där man kan betygsätta sin arbetsgivare och läsa vad andra skriver. Bra innan man ska söka ett nytt jobb kanske

 4. Barbara Voors skriver:

  Hej,

  Mitt namn är Barbara Voors och jag är författare och har fått tips om din blogg. Detta är en en ny värld för mig – oerhört lärorikt att ta del av alla er läsares synvinklar och synpunkter! Ville skicka dig lite information om min första ungdomsroman som nu kommer i april och samtidigt fråga om du kanske ville ha ett recensionsex? I så fall kontakta:
  Karin Rowland, PR-ansvarig Rabén&Sjögren
  T:  +46 8 769 88 18 M: +46 73 707 28 83
  karin.rowland@norstedts.se

  På länken nedan har jag skrivit en ”Bakom pärmarna”- text, alltså hur gick det till när jag fick idén till boken ”Emmy Moréns dubbla liv” (när jag parkerade bilen!). Jag har länge velat skriva en ungdomsroman men det kändes helt enkelt för svårt. Men så kom idén… Lite kul och kanske något för dig?

  http://www.rabensjogren.se/Alfabetiskt/V/Barbara-Voors/

  Vore jätteglad om du bekräftar att du fått denna info!

  Allt gott,

  Önskar dig Barbara

 5. Eva Mattsson skriver:

  Hej!

  Kul läsa dina välskrivna epos! Vill gärna tipsa om det hedervärda uttrycket ”tillbringa” i stället för ”spendera”. För mig betyder ”spendera” att lägga ut pengar. Jag trodde det bara var ungdomar under 30 år som använde uttrycket. Men nu även en 35-åring och lärare.

  Många hälsningar
  Eva Mattsson

 6. Vill helst inte berätta :) skriver:

  Hejhej! Jag har läst din blog lite då och då, men inte kommenterat förut. Jag är inte redo att börja skriva på en egen blog än, men nu har det hänt en grejj som jag känner att fler människor måste få veta. Jag håller på att skriva en text som jag vill ”gästblogga” med. Jag frågar runt lite om det finns någon som skulle vilja publicera den, Jag tror det skulle kunna vara intressant för dig, för det handlar lite om sånt som du brukar skriva om. Skulle du kunna tänka dig att titta på min text och överväga om du skulle vilja ha mig som gästbloggare. Det här handlar den om:

  Phillips har gjort en ny reklamkampanj, där de ska göra ett monument över ”den veke mannen”. Ingenting fel med det i sig, men det som väldigt många jag pratat med tycker är att Dove slår ett slag för att sudda ut könsroller, med den här kampanjen. Vad de egentligen gör är att hylla männen medan kvinnorna får stå och titta på deras statyer. Behöver Stockholm verkligen en till man på en pidestal?

  Här en film från kampanjen:

  Kan jag skicka en text till dig? Svara gärna här eller till min mailadress! Om det är okej för dig så är jag helst anonym, jag är ganska blyg, men det är ingen nödvändighet.

 7. Lilla O skriver:

  Tack för förfrågan, men jag är skeptisk till gästbloggare om det inte är någon jag känner. Det är kul att blogga. Tycker att du ska pröva!

 8. Vill helst inte berätta :) skriver:

  tack ändå 🙂

 9. Mattias Axelsson skriver:

  Hej Lilla O

  Idag ser ett nytt förlag dagens ljus, nämligen 2244. Vi är ett förlag som kommer att ge ut översatt litteratur från länderna kring Svarta havet. Jag är PR & Redaktionsansvarig för förlaget och skriver till dig i förhoppning om att väcka ditt intresse för 2244.

  Förlaget, som är stationerat i Stockholm, kommer att ge ut 8-10 titlar per år och vårt fokus ligger både på samtida, yngre författare och moderna klassiker. 2244 kommer att publicera såväl skönlitterära, faktaböcker som lyrik som lyrik. Den första boken kommer ut i september och följs av ytterligare fyra titlar under hösten; bland annat Miroslav Penkovs Öster om Väst och Elif Shafaks Bastarden från Istanbul.

  Vi vänder oss till dig som är nyfiken och som vill upptäcka nya författare utanför den anglosaxiska världen, kvinnor som män, unga som gamla. Hör av dig om du är intresserad av 2244 och vill följa vårt fortsatta arbete

  Läs gärna mer om oss på http://www.2244.se och följ oss gärna på Facebook, http://www.facebook.com/2244bokforlag

  Ser fram emot ditt svar.

  Med vänliga hälsningar

  Mattias Axelsson

  Mattias Axelsson, PR & Redaktionsansvarig 2244
  08 696 80 00 Växel
  08 696 86 29 Direkt
  070 774 86 29 Mobil

  Följ 2244 på Facebook
  2244/Bonnierförlagen
  Box 3159
  Sveavägen 56
  103 63 Stockholm
  2244.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s