Ändra på detta nu!

Min första reaktion när jag såg opinionsmätningen där SD får 5,8 procent i stöd var ”helvete” följt av ”hur tänker folk”. Det går inte längre för de etablerade partierna att vifta bort SD väljarna som förvirrade idioter och partiet som en fluga som kommer gå över, även om även jag kan förstå dessa tankegångar. Det behövs en vettig debatt så att det tydligt framgår att SD inte är ett parti som andra utan ett riktigt obehagligt gäng individer. Att de är större än KD (som ligger precis på spärren) och C (som blir mer och mer anonyma) är kanske inte jättekonstigt med tanke på Hägglunds senaste diskussioner i pressen om kultur och Olofssons inblandning i Vattenfall.

Brors skriver i DN att framgången beror på uppmärksamheten i samband med partikonventet, kanske främst i Aftonbladet.

Så här skriver han om partiet:

”Sverigedemokraterna går ju inte att direkt jämställa med de invandringskritiska partier i Norge och Danmark som fått så stort inflytande. Fremskrittspartiet och Dansk Folkeparti är framför allt missnöjespartier som fångar upp ett folkligt missnöje med de etablerade partierna, medan Sverigedemokraterna har sin grund i nynazistiska rörelser och därför kan ha svårare att bli ett brett parti.”

Just partiets bakgrund gör att jag tycker att Aftonbladet gör rätt. SD är inget vanligt missnöjesparti utan ett gäng riktiga rasister som dessutom tror att de insett något som vi andra är för dumma för att inse när de blandar lögner med totalt ovidkommande statistik. Propaganda brukar funka så, överdriv, skrik högt och upprepa mantran i oändlighet.

Som Lena Hennel skriver i sin analys i SvD är det nu viktigt hur de mer etablerade partierna agerar. Mest framåt går MP och de når unga väljare. Utan att behöva anamma SD vansinniga migrationspolitik. Jag hoppas att andra partier väljer att vara tydliga i sina profilfrågor, samtidigt som de hittar en gemensam strategi i den enda fråga som SD egentligen har tankar om. Inte genom att bli som dem, utan genom att skapa vettiga alternativ. Tydlighet är viktigt och det finns många som i rent missnöje väljer SD. De väljarna måste lockas tillbaka. Eller uppmana dem att rösta på Piratpartiet då om ni måste proteströsta. Det är en lagom ofarlig protest. SD hör inte hemma i Sveriges Riksdag.

Skulle de komma in hoppas jag att alla andra partiledare gör en Westerberg.

Detta inlägg publicerades i Funderingar och märktes , . Bokmärk permalänken.

32 kommentarer till Ändra på detta nu!

  1. proletären skriver:

    nåja vilket parti har inte ett tvivelaktigt förflutet ????? tvångssteriliseringar sysslade s med det fanns ett rasbiologiskt institut mm mm mm mm så visst är sd ett parti som alla andra !!!!! hut borde gå hem o historieförfalskning är inte snyggt

  2. proletären skriver:

    glömde en sak är det verkligen sd som har en vansinnig migrationspolitik ???? det kan inte tänkas att att nånstans kring 50% av svenskarna tycker att de andra 7 har vansinnig migrationspolitik, och därför kan tänka sig att rösta på SD fast man egentligen inte vill . Jag vet för inte vill jag rösta på dom men de verkar vara de enda som fattar att vi kan inte ta emot 100000 nya svenskar när varslen står som spön i backen !! Var i hela friden ska vi kunna få en tillväxt på 20 % de närmasta åren så att alla som sparkas ut skall kunna få sig en försörjning plus kanske 400000 de närmsta 4 åren ?
    Sen förstår jag att människor inte vill bo i somalia eller afganistan men vi kan inte förstöra sverige bara för att det är ännu mer förstört på andra håll !!!

  3. RC skriver:

    De flesta SDare har ingenting med hur partiet såg ut på åttiotalet att göra och om du nu står fast vid hur viktigt det är med partiernas förflutna så vore det kanske läge läsa på om vilka skelett de övriga partierna har i sina garderober, nasse och Stalin sympatier, steriliseringar och rasforskning o.s.v. F.ö. så är det så att i en demokratisk stat som Sverige fungerar det så att om tillräkligt många röstar på ett parti så hör de hemma i riksdagen även om inte alla tycker som dem. I annat fall vore det inte en demokrati eller hur.

  4. Danne skriver:

    Sist jag kollade så avgör inte du vad folk får tycka.

  5. Lilla O skriver:

    RC och Danne: Självklart avgör inte jag vad andra ska tycka, men jag har rätt till min åsikt och den är att ett demokratiskt land ska ha demokratiska partier i Riksdagen.

    proletären, många utropstecken gör inte det man skriver sant.

  6. Voltaire skriver:

    ”SD hör inte hemma i Sveriges Riksdag.”
    Vem bestämmer det?

    ”Utan att behöva anamma SD vansinniga migrationspolitik”
    Vad är det som är så vansinnigt med deras migrationspolitik?

  7. proletären skriver:

    hehe såklart inte men ville ge en annan bild av verkligheten men i mitt fall är det sant jag gillar inte sd men ogillar den förda migrationspolitiken ännu mer . Så de kommer att få min röst

  8. RC skriver:

    Jaha, menar du att SD inte har demokratiska åsikter och vilka åsikter är det i så fall (försök gärna vara saklig)?

  9. Pingback: Kort inpass om de farliga och tråkiga Sverigedemokraterna... | Lancefestivalen

  10. rosen skriver:

    Denna sidan känns väldigt svenskfientlig må jag säga.Hur kan det ha gått så långt så man börjar hata sitt eget folk,detta känns väldigt främmande för mig.Hur kan man bli så hatfull mot sitt eget folk jag fattar inte.Vi är svenskar och du som kommer till Sverige skall rätta dig efter svenska lagar,ni ska respektera det svenska folket.

    • Lilla O skriver:

      ”Ni ska respektera det svenska folket”. Du får gärna säga du till mig och dessutom är jag nog så svensk som man kan bli. Det betyder inte betyda att man är trångsynt dock.

  11. Niklas Larsson skriver:

    ”SD.s vansinniga migrationspolitik”…& den som förs nu kallar du sund då eller?? Jag HOPPAS alla partiledare gör en Westerberg & går ur soffan om SD kommer in. De skall nämligen lämna soffan & skämmas för den politik de för nu. Mvh

  12. Teddy Möller skriver:

    Tjena! Jag tycker inte om Sverigedemokraterna, men ska man inte respektera deras resultat? Jag menar rent demokratiskt alltså. Om folk vill rösta på dem skall väl folk få göra det? Om inte annat kan det ge en spark i arslet på de etablerade partierna, det behövs.

    • Lilla O skriver:

      Självklart ska det respekteras om det nu blir så illa. Tycker nog att de etablerade partierna ska ta det som en spark i arslet redan nu och inte vänta till valet. Och samarbeta med dem behöver de hur som helst inte.

  13. brtkrbzhnv skriver:

    Det vore bra om ni särskrivare kunde låta bli att skriva saker offentligt.

  14. Affe skriver:

    ”Utan att behöva anamma SD vansinniga migrationspolitik.”

    Vad är det som är vansinnigt? (försök gärna vara saklig)

  15. Erik skriver:

    sd har inte ”sin grund” i nynazistiska rörelser. Det fanns ett mindre antal medlemmar, i något fall på hög position, som hade sympatier åt det hållet (bl.a. som protest i ungdomligt oförstånd, kan man anta) men partiprogrammet och majoritetens ståndpunkt har aldrig varit nazistisk. Mer radikal än idag, ja, men inte nazistisk.

    Viktiga och otäcka element inom nazismen handlar om motstånd mot den parlamentariska demokratin, om våld och terror som arbetsmetod, om förnekelse av Förintelsen och ett blint judehat. I sin tillämpning innehöll den också imperialism och militär aggression.

    Om man kallar politik som saknar allt detta för nazistisk så förringar man bara nazismen och dess offer.

  16. Mattias skriver:

    De etablerade partierna kommer att vinna tillbaka sina väljare när de börjar förstå att det finns ett glapp mellan ideologin att ta emot alla som vill komma in i landet och verklighetens problem med just detta. Så länge politikerna inte tar tag i debatten och problemen med invandringen så kommer fler och fler att vända dom ryggen. Man kan inte bygga en politik på ideologier som inte har med verkligheten att göra och som uppenbarligen inte delas av en växande skara medborgare. Sen har SDs ideologi problem med verkligheten också. Det finns ingen som för upp frågan på ett realistiskt plan. Ideologin är att alla är goda och massinvandring positivt och berikande utan förbehåll. Om man inte håller med om det så är man per automatik rasist. Vilket läge…

  17. Johan skriver:

    Lilla O, kan inte du berätta vilka lögner de sprider? Är nyfiken.
    Du skriver att de har en vansinnig migrationspolitik? Kan du inte specificera?

  18. kalle008 skriver:

    Varför inte se verkligheten i ögonen i stället. Människor är bekymrade över bilbränder, stenkastning, balkonflickor, avskurna brandslangar. Brandbilar tar omvägar för att undvika överfall. Brottsligheten ökar på ett oroande sätt. Grova våldsbrott begås till hälften av personer ”med rötter i utlandet”, och då menar jag mord, dråp, misshandel, rån och våldtäkt.

    Så eländigt att människor dels kan läsa, dels kan lägga ihop ett och ett. De många rösterna beror inte på förvillelser, eller rasism, de beror helt enkelt på att människor ser effekten av slapp, kravlös, uoogiven, kulturfientlig invandringspolitik.

    SD har helt rätt.

    • Lilla O skriver:

      Det finns definitivt problem i Sverige, jag ställer dock inte upp på din definition av de 1+1 som ska läggas ihop.

  19. Lilla O skriver:

    Två huvudfrågor ska jag snabbt besvara innan jag börjar jobba på riktigt idag. Vansinnig migrationspolitik menar jag att det är av flera skäl. För det första är Sverige en del av en större värld och att då tro att vi ska kunna isolera oss och inte hjälpa behövande människor till asyl är definitivt inte bara vansinne utan också både egoistiskt och korkat.

    Att försöka få det till att alla brott begås av invandrare är att sprida lögner. Dessutom är det farligt att förenkla problem på detta sätt. Är det detta resonemang som skulle vara svenskfientligt måntro? Konstig tolkning isf.

    Och nej, jag tycker fortfarande inte att icke-demokratiska partier hör hemma i en demokratisk församling.

  20. RC skriver:

    Jag bad att du skulle vara saklig men det var tydligen för mycket begärt. SD står för alla människors lika värde, det betyder dock inte att alla människor måste bo i Sverige. SD har aldrig påstått att alla brott begås av invandrare bara att folk från mena länderna är överrepresenterade när det gäller vissa brott, vilket de är. Jag tycker att en svensk tjej ska kunna gå själv genom våra förorter en kväll utan att riskera att utsättas för ”överraskningssex” d.vs. våldtäkt. Jag tycker inte att vår blåljuspersonal ska luras in i bakhåll och utsättas för stenar, raketer, brandbomber m.m. Jag tycker inte om att islamister rekryterar krigare i våra förorter (om man nu kan åka till Afrika och kriga så kan man dessutom fråga sig vad de gör här från första början). Jag tycker inte om att det ska sparas på våra barn, sjuka och gamla samtidigt som det verkar finnas hur mycket pengar som helst till ankarbarnen,(ensamkommande flyktingbarn) 25 anställda till 30 barn vore ju en dröm på våra förskolor o.s.v. men då finns det inga pengar minsann. M.m. m.m.

    • Lilla O skriver:

      Det räcker att läsa på partiets egna hemsida för att se att du inte har rätt i att partiet skulle stå för allas lika värde. Du visar också själv att du har gått på många av myterna partiet sprider inklusive massgeneraliseringarna.

  21. Pingback: Sverigedemokraterna får mer makt | Jonas H Svensson.se

  22. RC skriver:

    Vilka myter? De saker jag tar upp är sådant som jag läst i vanlig media. Tror du att stenkastningarna och våldtäkterna är bluff? Du skriver att du feminist och någonting som jag funderar över är varför feminister med näbbar och klor ska försvara muslimer trots att majotiteten av de muslimska familjerna fungerar på ett sätt som ni aldrig skulle acceptera hos en svensk familj, männen bestämmer o.s.v. I det sammanhanget kan man också fundera på varför det inte kommer några ensamkommande flickor, är det för att de redan har blivit bortgifta och fött barn själva i den åldern? Den svenska naiviteten och tro gott om alla mentaliteten har fått råda i 30 år, jag hoppas verkligen att det är slut med det nu.

    • Lilla O skriver:

      Det handlar om att försvara individen mot dem som gillar att bunta ihop och generalisera människor. Ja, det finns människor som begår brott, men det handlar om individer. Män är till exempel definitivt överrepresenterade i brottsstatistiken oavsett ursprung, men det betyder knappast att alla män är brottslingar. Eller?

      Inte heller är alla invandrare det för att några begår brott, inte heller är alla muslimer fanatiker, alla kristna militanta abortmotståndare eller alla feminister rabiata manshatare för den delen. Behöver jag fortsätta eller har du förstått min poäng?

      Det finns en stor skillnad mellan fakta och de generaliserande fördomar som SD-anhängare sprider.

      En generalisering som verkar stämma är dock att SD-anhängare är anonyma, arga män som inte vågar stå för sina åsikter offentligt.

      Och du, det kommer ensamkommande flickor också. Jag träffar flera av dem varje dag.

  23. RC skriver:

    Det är ingen som har påstått att alla invandrare är brottslingar. Men när det gäller t.ex. överfallsvåldtäkter (gärna i grupp), personrån, stenkastning på brandmän så ser det ut som det gör. En muslimsk kvinna kan inte heller bli våldtagen av sin man så där har vi nog ett stort mörkertal. Vi har massor med svenska brottslingar och andra idioter men det rättfärdigar knappast att vi tar in ännu fler utifrån.

    SD har många medlemmar som är invandrare och många av de invaderare som har anpassat sig efter svensk kultur och vårt levnadssätt inser problemen och kostnaderna med nuvarande invandringspolitik. De som har blivit förföljda av islamister i andra länder vill självklart inte se en sådan utveckling som sker nu i våra förorter. Unga muslimska män som står utanför drogfria diskotek och förklarar för flickor som vill gå in att de kommer att brinna i helvetet, de har även misshandlat meningsmotståndare. Det är även bevisat att rekrytering av muslimska soldater sker i våra förorter, och risken är ju att detta bara är början. Krav från muslimska grupper att sharialagar ska införas har vi redan fått höra.

    Många, både män och kvinnor, som stödjer SD vågar inte vara annat än anonyma eftersom det är ok att kalla de som vill ha en restriktivare invandring för rasister, brunskjortor (trots att SD stödjer judarna) o.s.v. Flera SD sympatisörer har dessutom blivit utsatta för våldsdåd av fega vänsterkräk, vilket tyvärr verkar vara mer eller mindre legitimt när man läser i om dåden i media. Åsiktsfrihet råder knappast i Sverige. Vilket liv det skulle bli om (gud förbjude) det motsatta skulle ske, en hop SD sympatisörer som spöar upp AFA idioter, förstör deras bilar och hotar deras anhöriga.

    Det är tråkigt och förfärligt att så många väljer att blunda för problemen i Sverige men det är kanske inte så konstigt, hur många av de högt uppsatta politikerna bor i en invandrartät förort eller har sina barn i en förortsskola.

    • Lilla O skriver:

      Det handlar inte om att blunda för problemen, utan att ha en sundare förklaringsmodell som bygger på respekt istället för generaliseringar. Det finns ett enormt mörkertal när det t.ex. gäller våld mot kvinnor i alla kulturer, även den svenska tyvärr. Det är ett problem som ska bekämpas definitivt, men att påstå att det bara skulle gälla muslimska kvinnor är att förenkla problemet och därmed riskera att det förvärras.

      Det handlar inte om åsiktsfrihet, utan om en annan lag, hets mot folkgrupp, som träder in om man buntar ihop och fördömer grupper utan urskiljning. Där finns ett stort problem med debatten idag. Den blir inte saklig förrän SD-anhängare kan lära sig att skilja på grupp och individ.

  24. Henrik S skriver:

    Lilla O:

    SD ifrågasätter inte alla människors lika värde. Partiets program slår fast att ”svenskhet sitter inte i hudfärg, etnicitet eller varifrån man kommer” samt att ”vem som helst kan bli svensk”. De menar därvidlag att om man själv känner sig som svensk, så är man också svensk. Däremot är det ingen rättighet att bosätta sig i vilket land man vill, såvida man inte har flyktingskäl enligt Genevekonventionen. SD respekterar Genevekonventionen och vill även fortsättningsvis bevilja asyl till flyktingar som uppfyller dess kriterier. Den stora majoriteten asylsökande som får stanna saknar dock sådana skäl, och får istället stanna p.g.a. s.k. ”humanitära skäl”. I detta avseende vill SD bli mer restriktivt och – läs själv följande på deras websida – ”begränsa detta mottagande ”till en nivå som inte är högre än i våra grannländer”.

    Det finns med andra ord inget fog vare sig för att SD inte skulle respektera alla människors lika värde, eller att de inte skulle vilja ta emot flyktingar med skyddsbehov.
    Vill man dock envisas med att kalla SD rasister, främlingsfientliga etc., så måste man i så fall också även inkludera regeringarna i flertalet EU-länder, däribland våra tre närmaste grannländer, i denna retorik.

    • Lilla O skriver:

      Jag har studerat hemsidan och förundras över alla försök att rättfärdiga en politik som definitivt inte handlar om lika värde, utan om att alla ska bli svenskar alternativt hålla sig i det land där de är födda. Muslimer är okej, bara de blir kristna verkar resonemanget vara. Inte heller finns någon acceptans för oliktänkande ens om de är födda i landet med tanke på alla mer eller mindre genomtänkta kommentarer (och ibland rena hot) som jag fått av anhängare till partiet. Det spelar ingen roll hur mycket partiet försöker slå knut på sig när det bara är tomma ord.

      Jag tycker att det är naivt att tro att alla problem i Sverige skulle försvinna bara alla som inte är ”riktiga” svenskar (vilket torde betyda de som tycker som SD) bosatte sig i något annat land. Att fokusea på syndabockar leder inte till att samhället blir bättre. Tvärtom bortser man då från väldigt många problem som därmed inte blir lösta.

Lämna en kommentar