Cool, coolare, Althea Molin

Kretsen

Kretsen är andra delen av Veronica von Schencks serie om profileraren Althea Molin. En bra bok om en seriemördare i Stockholm, vars första offer kopplas till den bank där Altheas kompis Emelies firma är ansvarig för säkerheten. I offrets mun finner man ett tarotkort som verkar vara mördarens signum. Klart är också att det är en riktig dataexpert det handlar om. Althea blir inkallad som hjälp åt polisen och tilldelas ett team som hon inte har speciellt höga förhoppningar om. Buffeln Lennart försöker som vanligt motarbeta henne, men han får mindre och mindre stöd. Offren blir fler och polisen verkar ha att göra med en seriemördare. Steg för steg närmar hon sig en mördare som inte verkar dra sig för någonting och som dessutom är väldigt svår att göra en profil på.

Inte riktigt lika spännande som första delen Änglalik, (som å andra sidan var fantastisk) men Kretsen når nästan lika högt. Historien är snyggt sammanhållen och spännande, men mest tycker jag om att läsa om bokens huvudpersoner Althea, Emelie och Richard. Bra huvudpersoner tycker jag alltid ger en extra dimension åt deckarhistorier. Althea är en riktigt klassisk deckarhjälte, om än utan alkoholisttendenser och kärlek till italiensk opera. Jag ser redan fram emot tredje delen.

Annons
Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Cool, coolare, Althea Molin

  1. evacecilia skriver:

    Aha, ytterligare en författare att lägga till vill-läsa-listan :-).

  2. Anna S skriver:

    Inte så värst! För mig som lyssnar på böcker börjar det bli tjatigt med Katarina Ewerlöf som snart läser in alla kvinnliga deckarförfatteres alster. Detta gör att man snart inte vet vilken av dessa författare det är man just nu läser. Kommer på mig själv med att ideligen tänka på annat vilket gör att jag hela tiden måste backa tillbaka. Alla dessa som t ex Camilla Läckberg, Anna Jansson m fl inklusive nu denna Veronika von Schenk verkar vara stöpta i samma form. Näää ingen höjdare precis!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s