Bra bok om bloggande

Bloggen möter undervisningen

I serien Lärare gör som ges ut av Natur & Kultur ingår Bloggen möter undervisningen -konkreta metodiska tips av Liza Greczanik. Precis som titeln säger är detta en väldigt konkret bok. Den handlar om fördelar och nackdelar med att använda bloggen i undervisningen. Jag håller helt med Greczanik när hon säger att skolan och dess lärare måste hänga med i den nya tekniken och ta in den i undervisningen. Många elever lever i den virituella världen och detta kan vi utnyttja. Boken är bra på så sätt att den inspirerade mig att köra igång med klassbloggande i min IVIK-grupp till hösten. Jag har redan börjat skissa på hur en lärarblogg skulle kunna se ut. Boken undervisningstips är också konkreta, men då jag jobbat ett tag som lärare var det inte jättemycket nytt. Kul i alla fall att se idéerna omvandlade till ett modernare forum.

När vi pratade bloggar i klassen igår blev det dock helt klart att ingen av mina elever lever i bloggvärlden. De visste inte ens vad en blogg är. Desto mer spännande och utmanande att låta dem göra en egen blogg.

Liza Greczanik har skrivit en tydlig och inspirerande bok. Den vänder sig främst till lärare som vill använda bloggen in undervisningen, men inte vet så mycket om bloggande. Klart läsvärd. Jag ska skicka den vidare till mina kollegor. Maj är som sagt nystartens tid!

Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s