En ny deckarfavorit!

Skrivet i eld

Läste just den andra boken om läkaren och rättsantropologen David Hunter som jag stiftade bekantskap med i Dödens Kemi då han arbetade som allmänläkare i en liten engelsk by. När uppföljaren Skrivet i eld inleds har det gått ett och ett halvt år och Hunter har nu gått tillbaka till rättsantropologyrket. Han bor ihop med Jenny och till följd av att hans arbete tar mer och mer tid knakar det lite i fogarna.

David är på väg hem från ett uppdrag då han kallas till den lilla ön Runa i Yttre Hybriderna. En enslig plats som visar sig vara allt annat än lugn. En uppbränt kvinnolik hittas av den pensionerade kommissarien Andrew Brody som misstänker mord. Innan fallet hinner utredas ordentligt bryter en kraftig storm lös och ön blir isolerad från omvärlden. När fler människor där står det klart att det är någon på ön som är mördaren.

Jag tycker att Simon Beckett skriver riktigt bra. Han bygger upp en riktigt ruskig stämning och i slutet är boken så spännande att det är svårt att släppa den. På något sätt lyckas han också kombinera det ganska brutala med den klassiska pusseldeckaren. Vetskapen att mördaren finns där på ön gör att jag misstänker flera olika personer innan det slutligen går upp för mig vem som är skyldig. Trots några små krystade vändningar tycker jag att historien håller hela vägen och det är en riktigt läsvärd deckare. Snudd på en femma i betyg. Jag ser fram emot att läsa Becketts tredje bok Dödens viskningar som  ges ut av Minotaur den 16:e oktober.

Annons
Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till En ny deckarfavorit!

 1. Maria skriver:

  Åh, Beckett blev snabbt en favorit för mig också! Jag är imponerad över sättet han bygger upp spänningen på – tvära kast och oväntade händelser. Ser också fram emot hans nya bok i oktober!

 2. Lilla O skriver:

  Det är verkligen så spännande att pulsen går upp lite, inte så vanligt! Hur går det med din egen deckare?

 3. Fru E skriver:

  Kul att läsa! Jag fick Beckett av min hemliga bokvän i Pocket & Prassel nu i september, men jag har inte hunnit läsa än. Ser verkligen fram emot det! Och fördelen med Beckett är att han endast skrivit tre böcker = inte så mycket att läsa i kapp (om man vill läsa hela serien)!

 4. Henrik skriver:

  Jag är verkligen imponerad av hur förlaget Minotaur lyckas få tag i den ena utmärkta deckarförfattaren efter den andra, alla med mycket hög kvalité! Har hittills aldrig blivit besviken på någon av deras författare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s