3+2+1=baristas

Det är bra att Denise Rudbergs nya bok heter Baristas första boken för historien har just börjat. De tre killarna har installerat sig på Pronto, den nyöppnade kaffebaren och vi har fått veta lite om dem och deras familjen. Bland annat har två flickor, som spelar en stor roll, introducerats. På baksidan beskrivs Baristas som en bok om killar, vänskap och kaffe och det är en helt korrekt beskrivning. Lägg till kärlek (till tjejer och familj) så blir  beskrivningen ännu bättre.

Ludvig är nog min favorit. Hans trevande förhållande till Viki berör och konflikterna med pappan påverkar både mig och honom. Jag vill definitivt veta hur det går för honom.

Ruben är också en trevlig typ. Han passar inte alls in på Södra latin med alla piercade och bohemiska människor. Själv är han en clown från Djursholm som inte riktigt vet hur han ska bete sig. Jag undrar hur det går med Romeo som komiker!

Inget fel på Nicholas heller som har det rätt tufft. Efter ett år hos sin pappa i New York har han svårt att hitta sin plats i Stockholm. Flickvännen Nathalie känns inte så speciell längre, men han kanske har fel?!

Jag gillar den här boken. Det är en enkel och ärlig ungdomsbok, med rapp dialog och trovärdiga person- och miljöbeskrivningar. Jag gillar att personerna är självständiga samtidigt som de vågar vara svaga. Det kostar att vara sig själv, men det är nödvändigt och jag tycker att det är ett bra budskap.

Imorgon har jag inga elever, men på måndag kommer Baristas att sättas i händerna på någon av dem! Jag tror att den passar både killar och tjejer, kanske framför allt två av grabbarna i klassen. Jag ser definitivt fram emot andra boken och tycker att att Denise Rudberg är en riktigt bra ungdomsförfattare.

Annons
Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s