Dagens VM-böcker Ghana

Idag håller jag definitivt på Ghana i matchen mot Tyskland och vad passar då bättre än att presentera några författare från just Ghana.

Kwame Dawes föddes 1962 i Ghana, men växte upp på Jamaica. Han är professor och undervisar nu i USA. Han huvudsakliga produktion består av poesi som tydligen är inspirerad av reggae i allmänhet och Bob Marley i synnerhet. Låter rätt så spännande måste jag säga.Han har även skrivit romaner, noveller och dramer. Hans två senaste böcker heter Gomer’s Song (2008) and She’s Gone (2008). Samlingen Red finns att köpa på Adlibris.

En annan väldigt spännande ghanesisk författare verkar Nii Ayikwei Parkes vara. Han skriver främst lyrik, men har även gett ut en roman som heter Tail of the blue bird.

Ama Ata Aidoo har varit utbildningsminister i Ghana och dessutom undervisat i både Kenya och USA. Hon har gett ut både romaner, essäer, diktsamlingar och dramatik. På svenska finns Förändringar – en kärlekshistoria.

Lesley Lokko föddes i Skottland 1964, men växte upp i Ghana. På svenska finns Lycksökaren och Rivalerna som både verkar läsvärda.

Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s