Internat, identitet, internet och annat på I

Här kommer mina svar på den nionde bokstaven som är I:

Förra veckan handlade det om en huvudperson du tycker om, nu undrar jag vilken person i böckernas värld som du identifierar dig med mest?

Det är lite Anne på Grönkulla över mig. Inte för att jag är en föräldralös liten flicka, men vi är ändå rätt lika. Mitt hår är rött om än färgat och jag är precis lika arg och frispråkig. När jag en gång blev kallad glasögonorm i första klass tog jag av min en sko och drog den i skallen på killen. Ingen kallade mig så någon mer gång och det tog lång tid innan jag pratade med honom igen. Jag delar också hennes passion för litteratur och kanske främst lyrik.


Internatskolor
är populära att skriva om. Berätta om en bok som utspelar sig på en sådan.

Jag är rätt svag för böcker som utspelar sig på internatskolor och I en klass för sig av Curtis Sittenfeld är just vad titeln antyder något alldeles extra. Lee är en riktigt bra huvudperson som är intressant att följa.

Berätta om en bok som handlar om identitet och sökande efter densamma!

En annan bok som utspelar sig på en internatskola och i högsta grad handlar om identitet är Ränderna går aldrig ur av Agnes Hellström. Den handlar om Elin som försöker hitta sig själv och sin plats i hierarkin både på och utanför HUM.

Vilka bokrelaterade sidor på internet besöker du oftast?

Bokhandlar besöker jag allt för ofta och då främst Bokus, men på senare tid även the Bookdepository där jag hittat allt jag behöver inför deckarutmaningen. Förutom de bokbloggar som finns i min bloggroll brukar jag också kika in på bokbloggar.nu och kolla läget.

Annons
Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Internat, identitet, internet och annat på I

  1. Pingback: Tätortstimotej » Sv&#0229:ra bok-ABCet, del I som i Ingvar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s