Rolig kapitelbok för små humorister

Vi läste just vår första kapitelbok hemma, en rolig sådan av radarparet Olsson & Jacobsson. Galna gatan heter den och det är den första boken i en serie. På Galna gatan bor Alva med sin mamma och lillebror Ulf. Lillebror kallas aldrig något annat än Lille Pucko, något som Lillebror här hemma tyckte var fruktansvärt elakt. Att Alva kallas Fläcken för att hon alltid spiller på sig tyckte båda grabbarna däremot var otroligt roligt.

Grannen Konradsson åker till himlen och någon ny ska flytta in i hans hus. Alva och kompisen Vincent väntar ivrigt. Vincent blir dessutom hennes räddning när bästa kompisen Victoria sviker och börjar leka med en annan bästis istället. Väldigt elakt gjort tyckte grabbarna O.

När Alva ska hälsa på pappa som bor i höghuset bredvid affären träffar hon en kille med röd skjorta som hon aldrig sett förut. Vem är han egentligen?

Med en Storebror som fått för sig att tjejer är på ett visst sätt och killar på ett annat var det upplyftande att läsa en bok med en både kul och stark tjej i huvudrollen. Grabbarna O levde sig verkligen in i allt som hände och vi skrattade högt allihop många gånger år alla tokigheter. Nu har jag beställt andra boken om Fläcken och Lille Pucko Världens bästa kompis på biblioteket och vi kommer läsa den så snabbt vi kan.

Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s