Pussel och ekorrhjul

Ja, så var det igång igen. Vi pusslar för fullt för att hinna med jobb, hus och barn. Att dessutom hinna prata lite med varandra och kanske få lite egentid är minst sagt svårt.

GP skriver idag om konsten att leva vardagsliv, och en konst är just vad det är. Jag försöker lära mig att leva i nuet och inte stressa upp mig över det jag inte kan påverka just nu. Jag försöker att välja mina strider och andas lugnt istället för att stressa upp mig när vardagen kör ihop sig. Det funkar hyfsat, men då har det bara gått en vecka drygt sedan jobbet körde igång.

Min nya kollega frågade om alla i arbetslaget alltid var så fyllda av energi som nu. Mitt svar var att det brukar hålla till november ungefär. Vi är ett glatt och ambitiöst gäng som ganska lätt gör av med den energi vi samlat under sommaren. Som tur är brukar vi vara lika bra på att tala om för andra att de ska ta det lugnt som vi är dåliga på att ta det lugnt själva.

Tidiga morgnar. Jag är kass på tidiga morgnar. Rutiner. Jag är ännu sämre på rutiner. Som tur är har jag små barn och de har inga fritidsintressen ännu. Jag kommer inte att upplysa dem om att sådana existerar än på några år. Måste ungar verkligen ha en massa aktiviteter? Möjligen ska de få gå på gymnastik på lördagar så att en deras trötta föräldrar kan få lite lugn och ro.

Rimliga förväntningar. Vad är egentligen rimliga förväntningar? Jag har gett upp drömmen om det perfekta hemmet. Hos oss frodar dammråttorna och var sak har aldrig haft sin plats. Vi gör ett gemensamt städryck på söndagar och plockar lite varje kväll, men i övrigt försöker jag släppa. Jag säger jag och det har alltid varit så att jag haft en lägre tröskel gällande stökighet än maken. Nu får även han städryck ibland.

Jag hade önskat mig ett mer socialt liv och mer tid för träning. Kanske i kombination. Ska ta och leta fram friskvårdschecken från jobbet och köpa ett träningskort. Ett tiokort kan vara en bra början. Rimliga förväntningar.

Annons
Detta inlägg publicerades i Familj, Funderingar och märktes , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Pussel och ekorrhjul

  1. Lotta skriver:

    Min erfarenhet är att träningskort bara blir liggande. Köp ett par bra löparskor och ge dig ut istället. Kräver mindre planering och man behöver inte passa några träningstider. Bara att snöra på sig dojjorna och ge sig ut 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s